Na korpus:
250 g suchých keksov (typu BeBe, Hobitt's)
50 g mandlí
120 g masla
Na plnku:
500 g mäkkého tvarohu
250 g kyslej smotany
50 g masla
1 vajce
25 g mandlí
2 lyžice hladkej múky
150 g kryštálového cukru
citrónovú šťavu z polovice citróna
1 balíček vanilínového cukru
kôru z jedného chemicky neošetreného pomaranča
Postup:
1. Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a okraje odstrihneme.
2. Keksy rozmixujeme v mixéri spolu s mandľami.
3. V hrnci na sporáku rozpustíme maslo a primiešame k nemu roz drvené keksy.
4. Masu vtlačíme do pripravenej tortovej formy. V rúre predhriatej na 180 °C pečieme 12 minút. Odložíme nabok vychladnúť.
5. V mixéri vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, maslo, vajce, celé mandle, hladkú múku a cukor. Zmes dochutíme citrónovou šťavou, vanilínovým cukrom a čerstvo nastrúhanou pomarančovou kôrou.
6. Zmes vylejeme na hotový korpus, uhladíme a v rúre vyhriatej na 150 °C pečieme asi 45 minút. Koláč necháme vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach. Potom ho uložíme na 3 a viac hodín do chladničky.
vyzera vyborne,mňam 🙂
supeeeer,skusim 🙂
cucoriedky az po vychladnutí?
tak to musím skúsiť🙂
a receptos? 🙂