Panna Cotta ako jeden z typických talianskych dezertov, ktorý vyzerá ako mala pyramídka z Egypta, si má získal hneď prvýkrát ako som ju ochutnala.
Typická lahodná chuť smotany sa rozplýva na jazyku, tak ako keď ochutnáte niečo čo môžeme nazvať "nebíčko v papuľke". Mne osodne sa tento dezert spája s letom, keď som ho videla v kaviarňach, či cukrárňach uloženú v plastových kelimkoch na vrchu s ovocím či ovocnou polevou. Počas leta som ochutnala pár takýchto Panna Cott, musím ale skonštatovať že Rajo Panna Cotta je oveľa lahodnejšia a chutnejšia ako tie, čo som skúsila v kaviarňach.
Jej príprava doma je neskutočne rýchla - vyberie sa z obalu, dá ohriať na cca 40-50 stupňov naleje sa do foriem chvíľu postoji pri izbovej teplote a šup s ňou do chladničky na pár hodín - naša bola už po 3 h vhodná na konzumáciu, čo znamená, že sa neroztekala.
Pri jej príprave mi asistovala moja takmer 3 ročná dcérka a bola to veľká zábava;). Po vybratí z chladničky, sme ju dozdobili horúcim ovocím, keďže už máme jeseň a poprášili kakaom aby sa ešte lepšie zvýraznila jej sladká chuť. Dozdobiť sa podľa môjho názoru dá hocičím je to len o chutí každého z nás. Aj samotná bez ničoho je skvelá.
Čo dodať? Snáď len toľko, že sa po nej hneď zaprášilo, či už zo strany manžela mňa, starých rodičov alebo dcérky všetkým chutila veľmi - ako povedali, boli prekvapení že "polotovar" môže byť tak dobrý. Každému môžem len odporučiť aby vyskúšal na vlastnej koži ako chutí Rajo Panna Cotta. Som rada, že ja som dostala tú možnosť.
Začni písať komentár...