165g hladkej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 180g práškového cukru, 180g kyslej smotany, 50ml mlieka, 30g kakaa, 125ml vody, štipka soli Plnka: 250g malín, 1 PL kryštálového cukru, kôra z 1 pomaranča, čokoládové hoblinky Postup: Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, cukor, kakao a soľ. V inej mise rozmixujeme kyslú smotanu s mliekom, vodou a vanilkovým cukrom. K múke potom pridáme zmes kyslej smotany a všetko dobre premiešame. Vzniknuté cesto navrstvíme do tortovej formy s priemerom 23cm vyloženej papierom na pečenie. Na plnku si zmiešame maliny s cukrom a pomarančovou kôrou. Túto plnku opatrne navrstvíme na cesto. Tortu upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30-35 minút. Po upečení ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
165g hladkej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 180g práškového cukru, 180g kyslej smotany, 50ml mlieka, 30g kakaa, 125ml vody, štipka soli
Plnka: 250g malín, 1 PL kryštálového cukru, kôra z 1 pomaranča, čokoládové hoblinky
Postup:
Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, cukor, kakao a soľ. V inej mise rozmixujeme kyslú smotanu s mliekom, vodou a vanilkovým cukrom. K múke potom pridáme zmes kyslej smotany a všetko dobre premiešame. Vzniknuté cesto navrstvíme do tortovej formy s priemerom 23cm vyloženej papierom na pečenie.
Na plnku si zmiešame maliny s cukrom a pomarančovou kôrou. Túto plnku opatrne navrstvíme na cesto.
Tortu upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30-35 minút. Po upečení ozdobíme čokoládovými hoblinkami.