38 / 39
    Kakaová torta s malinami
    Komentár bol odstránený
    zuzicko
    autor

    165g hladkej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 180g práškového cukru, 180g kyslej smotany, 50ml mlieka, 30g kakaa, 125ml vody, štipka soli
    Plnka: 250g malín, 1 PL kryštálového cukru, kôra z 1 pomaranča, čokoládové hoblinky
    Postup:
    Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, cukor, kakao a soľ. V inej mise rozmixujeme kyslú smotanu s mliekom, vodou a vanilkovým cukrom. K múke potom pridáme zmes kyslej smotany a všetko dobre premiešame. Vzniknuté cesto navrstvíme do tortovej formy s priemerom 23cm vyloženej papierom na pečenie.
    Na plnku si zmiešame maliny s cukrom a pomarančovou kôrou. Túto plnku opatrne navrstvíme na cesto.
    Tortu upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30-35 minút. Po upečení ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

    30. jan 2014