31 / 39
    Smotanové bravčové mäso so zemiakmi
    zuzicko
    autor

    700g bravčového mäsa, 2 kyslé smotany, 700g zemiakov, 1 sladká smotana, 150g tvrdého syra, 2 vajcia, soľ, korenie
    Postup:
    Bravčové mäso pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme a krátko opečieme na panvici.
    Zemiaky si ošúpeme a pokrájame na kolieska.
    Zmiešame si sladkú smotanu, kyslé smotany, postrúhaný tvrdý syr a vajíčka. Trochu z omáčky si odoberieme a do ostatnej masy vložíme pokrájané zemiaky.
    Do pekáča vysypeme zemiaky so smotanou, na ne poukladáme opečené mäso, ktoré polejeme odloženou smotanovou zmesou.
    Pečieme prikryté na 180 stupňov asi 80 minút. Potom odokryjeme a necháme ešte 10-15 minút zapiecť.

    20. jan 2014