26 / 39
    Zapečená kuracinka v zemiakovej kaši
    zuzicko
    autor

    500g kuracích pŕs, 1,5kg zemiakov, grilovacie korenie, mleté čierne korenie, soľ, 100ml mlieka, 1 vajce, maslo, olej
    Postup:
    Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kúsky a v osolenej vode uvaríme do mäkka. Scedíme ich, pridáme horúce mlieko, maslo, rozšľahané vajce a vyšľaháme na hladkú masu.
    Kuracie prsia pokrájame na menšie plátky. Posypeme ich grilovacím korením a na rozohriatom oleji z oboch strán prudko opražíme.
    Pekáč si vymastíme maslom. Polovicu zemiakovej kaše rozotrieme na pekáč. Poukladáme na ňu pripravené opečené mäso. Polejeme ho výpekom a zakryjeme druhou polovicou zemiakovej kaše. Vrch popicháme vidličkou. Pečieme približne 20 minút na 180°C.

    16. jan 2014