250g hladkej múky, 1 tvaroh, 3 PL kyslej smotany, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 vajce, 1 PL rumu, 1 PL práškového cukru Postup: Na cesto zmiešame všetky ingrediencie, prípadne pridáme ešte múku. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 centimetra. Z cesta vykrajujeme kruhy a v strede pritlačíme prst. Krúžky kladieme do rozpáleného oleja prstovým krúžkom dole. Opekáme z obidvoch strán. Po upečení dáme do dierky v šiške džem a posypeme cukrom.
250g hladkej múky, 1 tvaroh, 3 PL kyslej smotany, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 vajce, 1 PL rumu, 1 PL práškového cukru
Postup:
Na cesto zmiešame všetky ingrediencie, prípadne pridáme ešte múku. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 centimetra. Z cesta vykrajujeme kruhy a v strede pritlačíme prst. Krúžky kladieme do rozpáleného oleja prstovým krúžkom dole. Opekáme z obidvoch strán. Po upečení dáme do dierky v šiške džem a posypeme cukrom.