20 / 39
    Rezne z kuracích pŕs so syrovo-špenátovou plnkou
    zuzicko
    autor

    500g kuracích pŕs, 100g strúhaného syra, 100g mrazeného špenátu, soľ, korenie, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, múka, vajce a strúhanka na obaľovanie
    Postup:
    Kuracie prsia umyjeme a pokrájame na väčšie rezne. Z rezňov vytvarujeme „kapsu“, ktorú budeme plniť.
    Na plnku necháme rozmraziť špenát a podusíme ho na troške oleja. Do špenátu pridáme prelisovaný cesnak, posolíme a pokoreníme. Spolu dusíme ešte asi 5 minút. Odstavíme a zmiešame so strúhaným syrom.
    Pripravené kapsy plníme syrovo-špenátovou plnkou. Rezne potom uzavrieme pomocou špáradla.Takto pripravené kuracie prsia obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame na olivovom oleji zo všetkých strán.

    16. jan 2014