500g hladkej múky, 1 kyslá smotana, 250 ml vlažného mlieka, pol kocky droždia, 1 ČL kryštálového cukru, 2 lyžičky soli Postup: Mlieko, cukor a droždie zmiešame a necháme vykysnúť. Múku, soľ, smotanu a kvások spolu zmiesime a necháme vykysnúť. Cesto vyklopíme na dosku, premiesime a rozdelíme ho asi na 10 bochníkov. Každý bochník roztiahneme, potrieme kečupom, posypeme oreganom a naplníme (šunkou, syrom, šampiňónmi, kukuricou...). Okraje cesta spojíme. Naplnené necháme ešte 15 minút kysnúť a pomaly vyprážame. Hotové potrieme pretlačeným cesnakom.
500g hladkej múky, 1 kyslá smotana, 250 ml vlažného mlieka, pol kocky droždia, 1 ČL kryštálového cukru, 2 lyžičky soli
Postup:
Mlieko, cukor a droždie zmiešame a necháme vykysnúť.
Múku, soľ, smotanu a kvások spolu zmiesime a necháme vykysnúť. Cesto vyklopíme na dosku, premiesime a rozdelíme ho asi na 10 bochníkov.
Každý bochník roztiahneme, potrieme kečupom, posypeme oreganom a naplníme (šunkou, syrom, šampiňónmi, kukuricou...). Okraje cesta spojíme. Naplnené necháme ešte 15 minút kysnúť a pomaly vyprážame. Hotové potrieme pretlačeným cesnakom.