400g mletého mäsa, 2 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva drvených paradajok, 4 PL hladkej múky, 2 PL strúhaného syra, 1 vajce, 1 PL nasekaných byliniek, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika Postup: Cibuľu a cesnak ošúpeme, najemno nakrájame a podusíme na oleji. Polovicu odoberieme. K zvyšnej polovici pridáme drvené paradajky a necháme na miernom ohni variť asi 30 minút. Mleté mäso, dusenú cibuľu s cesnakom, múku, vajce, strúhaný syr a bylinky zmiešame, ochutíme soľou, korením a mletou paprikou. Navlhčenými rukami z mäsovej zmesi vytvarujeme malé guľôčky s veľkosťou pingpongovej loptičky a opekáme ich na oleji. Paradajkovú omáčku ochutíme a podávame s mäsovými guľôčkami. Ozdobíme tymianom. Ako prílohu volíme varené zemiaky.
400g mletého mäsa, 2 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva drvených paradajok, 4 PL hladkej múky, 2 PL strúhaného syra, 1 vajce, 1 PL nasekaných byliniek, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika
Postup:
Cibuľu a cesnak ošúpeme, najemno nakrájame a podusíme na oleji. Polovicu odoberieme. K zvyšnej polovici pridáme drvené paradajky a necháme na miernom ohni variť asi 30 minút. Mleté mäso, dusenú cibuľu s cesnakom, múku, vajce, strúhaný syr a bylinky zmiešame, ochutíme soľou, korením a mletou paprikou. Navlhčenými rukami z mäsovej zmesi vytvarujeme malé guľôčky s veľkosťou pingpongovej loptičky a opekáme ich na oleji. Paradajkovú omáčku ochutíme a podávame s mäsovými guľôčkami. Ozdobíme tymianom. Ako prílohu volíme varené zemiaky.