15 PL polohrubej múky, 10 dkg kyslej smotany, 5 dkg kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 ČL prášku do pečiva, 150 g ríbezlí, drobenička (4 PL polohrubej múky, 25 g masla, 4 PL cukru) Postup: Na cesto zmiešame žĺtky, múku, cukor, kyslú smotanu a prášok do pečiva. Do takéhoto cesta opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme do okrúhlej koláčovej formy vyloženej papierom na pečenie. Na cesto poukladáme ríbezle. Z ingrediencii si vypracujeme drobeničku. Drobeničkou posypeme ríbezle vo forme a dáme koláč piecť. Pečieme na 180° asi 30 minút.
15 PL polohrubej múky, 10 dkg kyslej smotany, 5 dkg kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 ČL prášku do pečiva, 150 g ríbezlí, drobenička (4 PL polohrubej múky, 25 g masla, 4 PL cukru)
Postup:
Na cesto zmiešame žĺtky, múku, cukor, kyslú smotanu a prášok do pečiva. Do takéhoto cesta opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme do okrúhlej koláčovej formy vyloženej papierom na pečenie.
Na cesto poukladáme ríbezle.
Z ingrediencii si vypracujeme drobeničku. Drobeničkou posypeme ríbezle vo forme a dáme koláč piecť. Pečieme na 180° asi 30 minút.