11 / 39
    Koláč s ríbezľami a drobeničkou
    zuzicko
    autor

    15 PL polohrubej múky, 10 dkg kyslej smotany, 5 dkg kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 ČL prášku do pečiva, 150 g ríbezlí, drobenička (4 PL polohrubej múky, 25 g masla, 4 PL cukru)
    Postup:
    Na cesto zmiešame žĺtky, múku, cukor, kyslú smotanu a prášok do pečiva. Do takéhoto cesta opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme do okrúhlej koláčovej formy vyloženej papierom na pečenie.
    Na cesto poukladáme ríbezle.
    Z ingrediencii si vypracujeme drobeničku. Drobeničkou posypeme ríbezle vo forme a dáme koláč piecť. Pečieme na 180° asi 30 minút.

    16. jan 2014