150g hladkej múky, 75g zmäknutého masla, 30g práškového cukru, štipka soli, mletá škorica, 5 veľkých jabĺk, 120g marhuľového džemu
Postup:
V mise zmiešame múku, maslo, cukor, soľ a 2 polievkové lyžice vody. Ručne vypracujeme cesto a podľa potreby pridáme ešte vodu. Cesto roztlačíme do okrúhlej koláčovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme do chladničky.
Pripravíme si plnku. Ošúpeme 3 jablká, vyberieme jadrovníky a pokrájame ich na malinké kúsky. Kúsky jabĺk povaríme v hrnci s marhuľovým džemom a 4 polievkovými lyžicami vody. Po rozvarení jabĺk ochutíme mletou škoricou. Zvyšné jablká ošúpeme, vyberieme jadrovník a pokrájame na plátky.
Cesto vyberieme z chladničky, potrieme ho rozvarenou jablkovou kašou a navrch poukladáme pokrájané plátky jabĺk. Koláč pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200°C asi 45 minút.
mozem poprosit recept? 🙂