Cesto: 100g horkej čokolády, 100g masla, 4 vajcia, 150g kryštálového cukru, 50g polohrubej múky, 3PL brandy Poleva: 100g horkej čokolády, 1PL brandy, 100ml šľahačkovej smotany, 150g lesného ovocia Postup: Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslom rozpustíme v nádobe vo vodnom kúpeli. Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny, potom primiešame po lyžiciach polohrubú múku. Na záver pridáme vychladnutú čokoládu s maslom. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme 35 minút, kým povrch torty nie je zlatohnedý. Nalámanú horkú čokoládu roztopíme v nádobe vo vodnom kúpeli spolu s brandy a šľahačkovou smotanou. Ihneď ako sa rozpustí, odstavíme z ohňa a dohladka rozmixujeme. Mierne vychladnutý korpus vyberieme z formy, natrieme polevou a ozdobíme prehriatým ovocím.
Cesto: 100g horkej čokolády, 100g masla, 4 vajcia, 150g kryštálového cukru, 50g polohrubej múky, 3PL brandy
Poleva: 100g horkej čokolády, 1PL brandy, 100ml šľahačkovej smotany, 150g lesného ovocia
Postup:
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslom rozpustíme v nádobe vo vodnom kúpeli.
Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny, potom primiešame po lyžiciach polohrubú múku. Na záver pridáme vychladnutú čokoládu s maslom. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme 35 minút, kým povrch torty nie je zlatohnedý.
Nalámanú horkú čokoládu roztopíme v nádobe vo vodnom kúpeli spolu s brandy a šľahačkovou smotanou. Ihneď ako sa rozpustí, odstavíme z ohňa a dohladka rozmixujeme. Mierne vychladnutý korpus vyberieme z formy, natrieme polevou a ozdobíme prehriatým ovocím.