652 / 663
    Zemiakový “tatarák”

    Zuzka, mnam, zase👌 o rcp sa podelis?

    30. júl 2024

    @ddaassuullaa ďakujem ❤️

    Všetky koreniny som pridávala od oka a podľa chuti, takže treba ochutnávať a doladiť všetko podľa vlastnej chuti 😉

    4-5ks v šupke uvarených zemiakov
    1 červená cibuľa
    5-7 strúčikov cesnaku
    Sušené paradajky
    1 lyžica horčice
    3-4 lyžice paradajkového pyré
    Drvený kmín
    Mletá červená paprika
    Chili paprička
    2-3 lyžice sójovej onáčky
    1-2 lyžice worčestrovej omáčky
    Soľ
    Mleté čierne korenie
    Petržlenová vňať

    Zemiaky uvarené v šupke nastrúhaj na jemno. Na troche oleja si orestuj červenú cibuľku a pridaj ku zemiakom. Premiešaj a pridaj horčicu, prelisovaný alebo na jemno nakrájaný cesnak. Sušené paradajky si nakrájaj na drobno a pridaj k zemiakom. Ja som dala viac, milujeme sušené paradajky. Ďalej pridáme trocha kvalitného paradajkového pyré, drvený kmín, mletú červenú papriku, najemno nakrájanú chilli papričku a sójovku a worčester. Dobre zamiešaj a pridaj ešte čierne korenie a soľ. Nakoniec zamiešaj nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Šup zachladiť, opiecť si chlebík, potrieť cesnačikom a ešte na teplé hrianky natrieť tataráčik….navrch paradajky s cibuľkou…extrémne chutné 👌

    31. júl 2024

    @zuzanakovacova super, dakujem, ja taketo jedla zboznujem

    31. júl 2024

    Vyzerá to super, ja robím z fazule mixnutej a tiež zo sušených paradajok. 👍

    1. aug 2024

    @mooonika1975 môžeš zdieľať recept? Ďakujem!

    1. aug 2024
    1. aug 2024