takže ja robím takto a ideme sa za nou zadhrnut 🙂
Urobíš svetlú záprašku ktorú zaleješ mliekom....do doho dáš nakrájané fazulky alebo mrazené, aké máš.....a nadrobno nakrájané zemiaky...a pomaly varíš a miešaš, aby sa mlieko neprihorelo,.......pridáš kopor, ten tam urobí tu najlepšiu chut....a smotanu na varenie a varíš kým zemiačky a fazulky nie sú makké......dáš bujonik zeleninový, vegetu podla chuti......a až ked ostavíš a polievka sa už nevarí tak pridáš štavu z citrona.....ocot neznesiem, s citronom je určite chutnejšia.....a zas podla chuti......pozor aby si ho nedala do vriacej polievky, by sa ti zrazila......je famozna, tak dobrú chut 🙂
Keby robím polievku tak.. že by som jej chcela mať 2,5 litra.. Tak koľko tam mám dať toho mlieka? A smotana na varenie 180 / 250ml? Či vodu nedávaš vôbec?.. čisto mlieko a smotana? A Ako robíš tú záprašku? Prepáč toľko otázok a ďakujem 🙂 Jáj a predsa ešte 1 otázka, neuvaria sa zemiaky skôr ako tie strúčky?..Strúčky mám domáce a mám ich v mraziaku,.. no viem si ich predtým rozmraziť.
no, dáš trocha oleja naspodok hrnca :D a tak lyžičku hl.muky ked je olej teplý....premiešaš, urobíš redšiu záprašku a klasika zalej 1litrom mlieka, možeš doliat aj vodu.....smotanu akúkolvek, ja dávam tu v sáčku na varenie......zemiaky daj hned ked zaleješ miekom.....struky ked sa zavarí polievka a varíš to spolu........nerozmrazuj ich, hod ich tam mrazené...... @rebelka2014
a hlavne na malom ohni a miešaj 🙂
ďakujem
Túto chcem dnes robiť, prosím, napíš ako ju robievaš.. A ak môžeš, tak čo najpodrobnejší postup 🙂 (teda koľko čoho a tak).. ďakujem moc! ..Nemám s ňou skúsenosti.