Najprv si pripravíme plnku, aby nám stihla vychladnúť. V mlieku si rozmiešame zlatý klas, cukor a vanilkový cukor a uvaríme hustejší krém. Po odstavení hneď do horúceho krému vmiešame Heru a necháme vychladnúť. Príprava cesta: Z mlieka, kvasníc a 1 lyžičky cukru si pripravíme kvások, ktorý potom zmiešame s ostanými surovinami a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme asi 30 min. vykysnúť. Po vykysnutí rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú vyvaľkáme, potrieme plnkou, zrolujeme, nakrájame slimáčiky a dáme ešte 15 minút na plech kysnúť. Po tejto dobe potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry na 180°C asi 15 – 20 min. Slimáky som krájala na hrúbku asi 3 cm a z jednej rolády som mala 10 ks.
RECEPT: 🙂
Suroviny
• 600 g múka polohrubá
• 350 ml vlažné mlieko
• 42 g droždie
• 120 ml oleja
• Štipka soli
• 1 ks vanilkový cukor
• 1 ks vajce
Plnka:
• 750 ml mlieko
• 2 ks zlatý klas
• 2 ks vanilkový cukor
• 4 PL kryš. cukru
• 80 g masla / HERA/
Na potretie:
Rozšľahané vajce
Postup prípravy receptu
Najprv si pripravíme plnku, aby nám stihla vychladnúť. V mlieku si rozmiešame zlatý klas, cukor a vanilkový cukor a uvaríme hustejší krém. Po odstavení hneď do horúceho krému vmiešame Heru a necháme vychladnúť.
Príprava cesta:
Z mlieka, kvasníc a 1 lyžičky cukru si pripravíme kvások, ktorý potom zmiešame s ostanými surovinami a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme asi 30 min. vykysnúť.
Po vykysnutí rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú vyvaľkáme, potrieme plnkou, zrolujeme, nakrájame slimáčiky a dáme ešte 15 minút na plech kysnúť. Po tejto dobe potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry na 180°C asi 15 – 20 min.
Slimáky som krájala na hrúbku asi 3 cm a z jednej rolády som mala 10 ks.