@martinsen Tu je receptik:🙂
Suroviny:
Hlávková kapusta asi 0,5 kg
Cibuľa 2 ks
Paradajkové pyré 500 ml
Soľ
Drvená rasca
Červená mletá paprika
Nové korenie
Bobkový list
Olej
Dusené mäso:
Bravčové stehno 500 g
Cibuľa
Červená mletá paprika
Soľ
Postup:
Na oleji si orestujeme cibuľu do sklovitá, pridáme červenú mletú papriku a nakrájanú kapustu na tenké pásky. Osolíme, dáme rascu, nové korenie, bobkový list a podlejeme vodou. Premiešame a dusíme do zmäknutia kapusty. Keď je kapusta udusená, pridáme paradajkové pyré a prípadne ešte dolejeme vodu. Necháme to ešte chvíľu povrieť a odstavíme.
Príprava duseného mäsa:
Mäso si na krájame na menšie kocky, speníme si na oleji cibuľu, pridáme červenú mletú, papriku, zamiešame a dáme nakrájané mäso. Osolíme a počas dusenia podlievame vodou. Keď sa nám odparí prebytočná voda a mäsko je udusené odstavíme ho a podávame ho ako prílohu k paradajkovo kapustovej polievke.
@zuzana_73 mamae domacu kyslu kapustu myslis ze mozem aj z tej ci radsej nie?(
dakujem
Môžem Zuzka poprosiť o receptík?