Recept: Suroviny: 1 hlávková kapusta 0,5 kg mleté mäso - môže byť aj menej 1 a pol šálky ryže soľ, čierne korenie, mletá červená paprika, paradajkový pretlak cibuľa Postup: Z kapusty si vyberieme hlúbik a hlávku dáme variť do osolenej vody. Asi po 10 minútach vidličkou v hrnci pomaly oddeľujeme kapustné lístky, vyberieme ich na tanier a necháme vychladnúť.
Na oleji si speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, soľ, čierne korenie, papriku a ryžu. Zmes trošku opražíme. Pridáme paradajkový pretlak a trošku vody. Zmes odstavíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť. Dno hlbokého hrnca vyložíme malými kúskami kapustných lístkov, ktoré sa nám zvýšili po varení. Vychladnutú mäsovo-ryžovú zmes kladieme lyžicou do uvarených kapustných lístkov. Naplnené kapustné listy ukladáme do hrnca a zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali paradajkový pretlak. Cca asi liter vody a podľa potreby ešte môžeme doliať počas varenia. Varíme asi 45 min, aby mierne vreli, nie prudko.
Recept:
Suroviny:
1 hlávková kapusta
0,5 kg mleté mäso - môže byť aj menej
1 a pol šálky ryže
soľ, čierne korenie, mletá červená paprika, paradajkový pretlak
cibuľa
Postup:
Z kapusty si vyberieme hlúbik a hlávku dáme variť do osolenej vody. Asi po 10 minútach vidličkou v hrnci pomaly oddeľujeme kapustné lístky, vyberieme ich na tanier a necháme vychladnúť.
Na oleji si speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, soľ, čierne korenie, papriku a ryžu. Zmes trošku opražíme. Pridáme paradajkový pretlak a trošku vody. Zmes odstavíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť. Dno hlbokého hrnca vyložíme malými kúskami kapustných lístkov, ktoré sa nám zvýšili po varení. Vychladnutú mäsovo-ryžovú zmes kladieme lyžicou do uvarených kapustných lístkov. Naplnené kapustné listy ukladáme do hrnca a zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali paradajkový pretlak. Cca asi liter vody a podľa potreby ešte môžeme doliať počas varenia. Varíme asi 45 min, aby mierne vreli, nie prudko.