15 / 692
    Kiwi pod sklom

    tento tiez vyzera super,tak sviezo,letne :D

    20. júl 2012
    zoe_a
    autor

    @bea1971 presne tak, tento som robila pred dvoma tyzdnami ked boli tie hrozne horucavy.. sviezi a vyborny 🙂

    20. júl 2012

    to biele je tvaroh ci slahacka? mnam

    20. júl 2012
    zoe_a
    autor

    @bea1971 to je kysla smotana so slahackami praskovymi

    20. júl 2012
    zoe_a
    autor

    receptík bol uverejnený v minulom čísle báječnej ženy.

    20. júl 2012

    mozem poprosit o recept. Vyzera super 🙂 Vdaka

    20. júl 2012
    zoe_a
    autor

    @emmuska11 jasne, zajtra vyhladam bajecnu zenu a prepisem ho 🙂

    20. júl 2012

    @zoe_a diky moc za ochotu 🙂

    20. júl 2012
    zoe_a
    autor

    @emmuska11 cesto: 6 vajec, 300 g pras.cukor, 150 ml olej, 150 ml mlieko, 300 g poloh.muka, 1,5 balika kypr.prasku
    krem: 2 baliky praskovej slahacky, 2 baliky van. cukru, 750 ml kyslej smotany, 6 lyzic pras.cukru, 8 kiwi
    poleva: 500 ml vody, 1 praskovy dzus s kiwi prichutou, 1 balik zlateho klasu

    Cesto urobime tak, ze najskor vyslahame cele vajcia s cukrom dopenista. Potom pridame mlieko, olej a preosiatu muku s praskom do peciva. Cesto rozotrieme na plech vylozeny papierom na pecenie a vo vyhriatej rure pecieme na 180 stupnov dozlatista. Pras.slahacku vyslahame s van.cukrom dotuha, pridame kysle smotany a pras. cukor. Dobre vymiesame a natrieme na vychladnute cesto. Kiwi olupeme a nakrajame na kolieska, poukladame na plnku. Nechame stuhnut. Medzitym si v 300 ml vody rozpustime pras. dzus a dame varit. Do horucej zmesi vlejem 200 ml vody s rozmiesanym zlatym klasom a varime do zhustnutia. Takuto polevu natrieme na mucnik. Dame do chladu na 12 hod odlezat. Dobru chut 🙂

    20. júl 2012

    @zoe_a dakujem 🙂)))

    20. júl 2012

    A tento robieva zase moja mamka.

    21. júl 2012

    Tento robím aj ja často 🙂 Ale dávam miesto šľahačky v prášku klasickú šľahačkovú smotanu 🙂

    21. júl 2012
    zoe_a
    autor

    @kleopatra0303 jasné, kto má akú rád alebo akurát v špajzi či chladničke 🙂

    21. júl 2012

    aj ja robim tento len s jemnými zmenami patri medzi naše oblubené koláčiky

    5. sep 2012

    Mozem sa spytat tu polevu tam lejem teplu? Asi nie ze, to by sa roztopila ta smotana ;)

    16. nov 2013
    zoe_a
    autor

    @ibajeho uplne teplu nie, trosinku prechladnutu ale pozor zase aby nebola uz studena a teda stuhnuta..ja malou lyžičkou po troške lievam na kusky kiwi.

    16. nov 2013

    Tento kolac robim ale s tvarohom a na miesto dzusu pouzivam zelenu kiwi sumienku. je to suprovi kolac a vzdy mam uspech

    11. feb 2014