Ako si ich robila ?skvele a krém ako?
@tami712
@lucique29 nech sa páči, trošku babračka ale stoji zato 🙂
Na korpus:
- 120 g Hery maslovej
- 140 g kryštálového cukru
- 3 stredné vajcia
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 70 ml plnotučného mlieka
- 110 g hladkej múky
- 95 g polohrubej múky
- štipka soli
- 1,5 ČL prášku do pečiva
- kôra z 1 BIO limety
- ružové nebo červené potravinárske farbivo (najlepšie gélové)
Na krém:
- 180 ml plnotučného mlieka
- 20 g pudingového prášku (vanilkového alebo smotanového)
- 125 g Hery maslovej
- 100 g práškového cukru
- semienka z ½ vanilkového struku
- ružové alebo červené potravinárske farbivo (najlepšie gélové)
Rúru si predhrejte na 175 °C. Mäkkú Heru maslovú šľahajte v mise a postupne pridávajte kryštálový cukor, pokiaľ nevznikne hladká pena. Potom zašľahajte celé vajcia, vždy jedno po druhom. Do druhej misy preosejte všetky suché ingrediencie – obe múky, soľ a prášok do pečiva. Sypkú zmes striedajte s mliekom a zapracovávajte do cesta. Snažte sa vždy končiť múčnou zmesou. Nakoniec pridajte aj kôru z limety a ešte naposledy krátko dobre prešľahajte.
Z takto pripraveného cesta odoberte približne 1/3, ktorú vo zvláštnej miske zafarbíte potravinárskymi farbivami (prípadne môžete pridať aj inú surovinu napr. mak, alebo kakao). Túto časť cesta vlejte do dobre vymazanej a vysypanej nádoby, upečte. Cesto by malo byť vysoké asi 1 cm. Z vychladnutého cesta vykrojte srdiečka.
Srdiečko v korpuse vytvorte tak, že zvyšné surové cesto pomocou cukrárskeho vrecka striekajte do košíčka okolo zapichnutého upečeného srdiečka. Pečte v predhriatej rúre pri 160 °C cca 15 – 17 minút.
Na krém si v kastróliku uvarte hustý puding, ktorý za stáleho miešania nechajte vychladnúť. Najlepšie v nehrdzavejúcej nádobe prikrytej potravinárskou fóliou.
Mäkkú Heru maslovú v mise vyšľahajte do krémovej konzistencie a postupne pridávajte preosiaty cukor. Po častiach vmiešajte vychladený puding s vanilkovým strukom a šľahajte na vyššie otáčky, až vznikne hladký krém. Krém môžete ešte zafarbiť potravinárskym gélovým farbivom.
sú úúúúžasné, mohla by som poprosiť receptík alebo postup ako na ne ?