@alenf mala som len link ulozeny a zda sa ze uz nefunguje, aspon mne ho nechce otvorit :( http://varimeslaskou.blogspot.co.at/2011/05/par...
hm,nie nejde,vdaka za ochotu🙂
ked najdes posles mi link?
@alenf Vynikajúce PARÍŽSKE ROŽKY
Sneh na rožteky:
* 4 bielka
* 20dkg kryštálového cukru
* 20 dkg mletých orechov
Všetky suroviny dáme do hrnca a šľahám rovno na sporáku, kým zmes nie je teplá. Potom nechám úplne vychladnúť, občas premiešam. Naplním vrecko na zdobenie a na plech vyložený papierom na pečenie striekam rožteky požadovanej veľkosti - tieto sa neroztekajú. Rožteky suším 30 minút pri teplote 150 °C.
Po upečení sú zvonku suché a vnútri mäkké, orechové.
Krém:
* 4 vajcia
* 16 dkg kryštálového cukru
* 1 vanilkový cukor
Všetko spolu ušľahám nad parou - keď je to horúce, je to hotové - po nabratí na prst pena netečie ale sa tak ťahá a vracia späť, "krátka niť" sa tomu že vraj hovori. Naposledy som šľahala skoro 40 minút. Netrpezlivých to môže odradiť, nevzdávajte sa však.
Po úplnom vychladnutí (občas premiešať) - ideálne je, keď maslo aj ušľahanú zmes "zabudnete"aspoň na tri hodiny na drese, aby získali rovnakú teplotu a aby sa vám krém nezrazil - primiešame uvarenú masu postupne k dobre rozmiešanému maslu. Na záver pridáme 3 kávové lyžičky zomletej kávy, môže byť aj viac. Tento kávový krém chutí naozaj luxusne. Vrecko na zdobenie naplníme krémom a zdobíme/plníme.
Keď rožteky ozdobíme krémom, dáme ich do chladničky stuhnúť. Neskôr ich máčame v poleve z roztopenej čokolády, do ktorej pridáme kúsok cery a kúsok masla, pre dobrú chuť a vôňu. Nie je na škodu, keď jednotlivé kroky robíte v iných dňoch - mám na mysli pečenie rožkov, plnenie krémom a máčanie v čokoláde.
Sú vynikajúce tak na tretí deň, keď odležia. Sú prudko jedlé a obvykle robievame aj dve dávky naraz
ahoj cestona rozky miesas na sporaku alebo nad parou?? anechvas uplne vychladnut?po vyhladnuti nejde moc tazko strikat na plech???
tieto milujeeeem
Ahoj dnes som sa pustila do roztekov akurat idem robit plnku a maslo nieje napisane v ingredienciach ale az v postupe..to mam dat cele250g?ma byt original 82% alebo moze byt aj hera? Dakujeeeeem
@zoe_a
@janulla142 recept je skopirovany z netu nie je moj ..ja pouzivam maslo ale chutna je aj hera maslova. Kto ma co rad.nech sa podaria☺
@zoe_a takze cele mozem dat?
@janulla142 ano 🙂
@zoe_a uz sa chladia 😀
@janulla142 sikulka 🙂
@zoe_a 😆juuj tesim sa z Tvojho albumu ,skvele kolaciky..dakujem leti 💙
@janulla142 jejda dakujem ti a som rada ze som inspirovala☺
velmi dobre vyzerajú🙂,mozem recept poprosit?