Potrebujeme: 500 g polohrubá múka 2 vajíčka 350 ml voda soľ maslo
Postup: Vareškou zmiešame, podľa potreby pridáme múku alebo vodu a chvíľku necháme odležať. Cez haluškár pretláčame do vriacej vody, kým nevyplávajú na povrch. Ja na nich zvyknem potom položiť hrubší plátok masla a premiešať, sú ešte chutnejšie. U nás sú najobľúbenejšie s vajíčkom a s uhorkovým šalátom 🙂.
Potrebujeme:
500 g polohrubá múka
2 vajíčka
350 ml voda
soľ
maslo
Postup:
Vareškou zmiešame, podľa potreby pridáme múku alebo vodu a chvíľku necháme odležať. Cez haluškár pretláčame do vriacej vody, kým nevyplávajú na povrch. Ja na nich zvyknem potom položiť hrubší plátok masla a premiešať, sú ešte chutnejšie. U nás sú najobľúbenejšie s vajíčkom a s uhorkovým šalátom 🙂.