Suroviny: 500 g múka (dala som 1/2 biela hladká a 1/2 hladká špaldová) 100 ml vlažné mlieko 200 vlažná voda 1/2 kocky droždie 1 čl cukor 2 čl soľ 1/4 kocky maslo nastrúhané
Postup: Z vlažného mlieka, 2-3 lyžíc múky, cukru s droždia necháme vzísť kvások. Pridáme k ostatným surovinám a vymiesime vláčne cesto. Podľa potreby pridáme múku alebo vodu. Necháme nakysnúť a vyformujeme do valčeka, ktorý nakrájame na rovnomerné časti. Každú vyformujeme do tvaru guľe a rozvaľkáme do trojuholníka, začíname vrchom, spodok a dole do strán. Od širšej strany rolujeme a ukladáme na plech, zakryté necháme ešte podkysnúť cca pol hodinu. Pečieme pri 220 st 10-15 min.
Suroviny:
500 g múka (dala som 1/2 biela hladká a 1/2 hladká špaldová)
100 ml vlažné mlieko
200 vlažná voda
1/2 kocky droždie
1 čl cukor
2 čl soľ
1/4 kocky maslo nastrúhané
Postup:
Z vlažného mlieka, 2-3 lyžíc múky, cukru s droždia necháme vzísť kvások. Pridáme k ostatným surovinám a vymiesime vláčne cesto. Podľa potreby pridáme múku alebo vodu. Necháme nakysnúť a vyformujeme do valčeka, ktorý nakrájame na rovnomerné časti. Každú vyformujeme do tvaru guľe a rozvaľkáme do trojuholníka, začíname vrchom, spodok a dole do strán. Od širšej strany rolujeme a ukladáme na plech, zakryté necháme ešte podkysnúť cca pol hodinu. Pečieme pri 220 st 10-15 min.