Polievka z Hokkaido tekvice: Suroviny: 3/4 väčšia Hokkaido na kocky aj so šupkou 1 väčší zemiak 1 veľká paradajka 1 cibuľa pár strúčikov cesnaku soľ zeleninový vývar kokosové mlieko olivový olej
Postup: Hokkaido nakrájame na kocky aj so šupkou, štvrťku som odložila na koláč. Opražíme na olivovom oleji spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom. Pridáme nakrájaný zemiak a zalejeme vývarom. Dochutíme s varíme do mäkka. Pred koncom pridáme nakrájanú paradajku a kokosové mlieko a necháme ešte chvíľu povariť. Hotovú polievku rozmixujeme.
Postup: Všetky suroviny zmiešame a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Pečieme na menšom plechu na 180 st. cca 20-30 min., kontrolujeme cesto. Hotový koláč potrieme marhuľovým džemom a polejeme rozpustenou čokoládou s maslom.
Polievka z Hokkaido tekvice:
Suroviny:
3/4 väčšia Hokkaido na kocky aj so šupkou
1 väčší zemiak
1 veľká paradajka
1 cibuľa
pár strúčikov cesnaku
soľ
zeleninový vývar
kokosové mlieko
olivový olej
Postup:
Hokkaido nakrájame na kocky aj so šupkou, štvrťku som odložila na koláč. Opražíme na olivovom oleji spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom. Pridáme nakrájaný zemiak a zalejeme vývarom. Dochutíme s varíme do mäkka. Pred koncom pridáme nakrájanú paradajku a kokosové mlieko a necháme ešte chvíľu povariť. Hotovú polievku rozmixujeme.
Koláč z hokkaido tekvice:
Suroviny:
1/4 nastrúhaná Hokkaido
2 hrnčeky hladká múka
1,5 hrnčeka trstinový cukor
1 hrnček ryžové mlieko
1/2 hrnčeka olej
2 vajcia
1 bezfosfátový prášok do pečiva
1/2 kl pomarančová kôra
3 lyžice kakao
na potretie:
marhuľový džem
čokoláda, maslo
Postup:
Všetky suroviny zmiešame a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Pečieme na menšom plechu na 180 st. cca 20-30 min., kontrolujeme cesto.
Hotový koláč potrieme marhuľovým džemom a polejeme rozpustenou čokoládou s maslom.