156 / 189
    Menu z Hokkaido tekvice - Hokkaido polievka s kokosovým mliekom a čokoládový tekvicový koláč
    Autor komentár zmazal
    zazikk
    autor

    Polievka z Hokkaido tekvice:
    Suroviny:
    3/4 väčšia Hokkaido na kocky aj so šupkou
    1 väčší zemiak
    1 veľká paradajka
    1 cibuľa
    pár strúčikov cesnaku
    soľ
    zeleninový vývar
    kokosové mlieko
    olivový olej

    Postup:
    Hokkaido nakrájame na kocky aj so šupkou, štvrťku som odložila na koláč. Opražíme na olivovom oleji spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom. Pridáme nakrájaný zemiak a zalejeme vývarom. Dochutíme s varíme do mäkka. Pred koncom pridáme nakrájanú paradajku a kokosové mlieko a necháme ešte chvíľu povariť. Hotovú polievku rozmixujeme.

    Koláč z hokkaido tekvice:
    Suroviny:
    1/4 nastrúhaná Hokkaido
    2 hrnčeky hladká múka
    1,5 hrnčeka trstinový cukor
    1 hrnček ryžové mlieko
    1/2 hrnčeka olej
    2 vajcia
    1 bezfosfátový prášok do pečiva
    1/2 kl pomarančová kôra
    3 lyžice kakao

    na potretie:
    marhuľový džem
    čokoláda, maslo

    Postup:
    Všetky suroviny zmiešame a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Pečieme na menšom plechu na 180 st. cca 20-30 min., kontrolujeme cesto.
    Hotový koláč potrieme marhuľovým džemom a polejeme rozpustenou čokoládou s maslom.

    28. aug 2023