Postup: Zvyšky zemiakov s maslom popučíme (alebo použijeme zvyšnú zemiakovú kašu) a zmiešame s hladkou múkou, vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme valček, z neho potom odkrajujeme a dlaňou vytvarujeme šúlance. Varíme vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch.
@laura156 nedavala som vajicko, cesto drzalo pekne pokope vdaka skrobu v zemiakoch a maslu na zemiakoch, ale pouzila som hladku muku namiesto polohrubej, ale kludne mozes pouzit aj vajicko, robievam aj tak aj tak.
Postup:
Zvyšky zemiakov s maslom popučíme (alebo použijeme zvyšnú zemiakovú kašu) a zmiešame s hladkou múkou, vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme valček, z neho potom odkrajujeme a dlaňou vytvarujeme šúlance. Varíme vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch.