Suroviny na cesto: 500 g hladká múka 300 ml voda 1/2 šálka olej 1 kocka droždie 2 lyžičky cukor 1 lyžička soľ
Suroviny na oblohu: olivový olej kečup šunka syr kukurica
Suroviny na dressingy: smotanový s cesnakom: kyslá smotana cesnak horčica soľ citrónová šťava mleté korenie
olivový s cesnakom: olivový olej cesnak soľ S týmto dressingom som poriadne potrela aj štangle pre nás dospelákov po upečení.
Postup: Zo surovín vypracujeme hladké nelepivé cesto, necháme poriadne nakysnúť cca na hodinu, v tomto teple i skôr, z polky cesta vyvaľkáme pizzu a potrieme olivovým olejom a obložíme. Z druhej časti urobíme valček, ktorý rozdelíme na 4-5 častí, z každek vyvaľkáme ďaľší valček a zakrútime. Potrieme olejom. Pečieme v rozpálenej rúre na 220 st.
Suroviny na cesto:
500 g hladká múka
300 ml voda
1/2 šálka olej
1 kocka droždie
2 lyžičky cukor
1 lyžička soľ
Suroviny na oblohu:
olivový olej
kečup
šunka
syr
kukurica
Suroviny na dressingy:
smotanový s cesnakom:
kyslá smotana
cesnak
horčica
soľ
citrónová šťava
mleté korenie
olivový s cesnakom:
olivový olej
cesnak
soľ
S týmto dressingom som poriadne potrela aj štangle pre nás dospelákov po upečení.
Postup:
Zo surovín vypracujeme hladké nelepivé cesto, necháme poriadne nakysnúť cca na hodinu, v tomto teple i skôr, z polky cesta vyvaľkáme pizzu a potrieme olivovým olejom a obložíme. Z druhej časti urobíme valček, ktorý rozdelíme na 4-5 častí, z každek vyvaľkáme ďaľší valček a zakrútime. Potrieme olejom.
Pečieme v rozpálenej rúre na 220 st.