Vždy, keď nám zvýšia také poriadne prezreté, až čierne banány, pečiem z nich tento výborný, expresne rýchly a jednoduchý chlebík. Variácií naň je mnoho, tentokrát som pridala čokoládové kôstky a hrozienka a trochu obmenila základný recept. Suroviny: 3 prezreté banány a 1 na ozdobu 2 vajcia 100 g brezový cukor (xylitol) 200 g špaldová hladká múka 3 lyžice kakao 50 ml olej 1/2 vrecko bezfosfátový prášok do pečiva 1 kl škorica 1 kl mletá vanilka čokoládove kôstky alebo nasekaná čokoláda hrozienka
Postup: Všetky suroviny mixneme ponorným mixérom okrem čokolády a hrozienok, tie vmiešame varechou. Formu vymažeme olejom a vysypeme krupicou, vlejeme cesto a na vrch položíme prekrojený banán. Pečieme pri 180 st cca 20-30 m.
Vždy, keď nám zvýšia také poriadne prezreté, až čierne banány, pečiem z nich tento výborný, expresne rýchly a jednoduchý chlebík. Variácií naň je mnoho, tentokrát som pridala čokoládové kôstky a hrozienka a trochu obmenila základný recept.
Suroviny:
3 prezreté banány a 1 na ozdobu
2 vajcia
100 g brezový cukor (xylitol)
200 g špaldová hladká múka
3 lyžice kakao
50 ml olej
1/2 vrecko bezfosfátový prášok do pečiva
1 kl škorica
1 kl mletá vanilka
čokoládove kôstky alebo nasekaná čokoláda
hrozienka
Postup:
Všetky suroviny mixneme ponorným mixérom okrem čokolády a hrozienok, tie vmiešame varechou. Formu vymažeme olejom a vysypeme krupicou, vlejeme cesto a na vrch položíme prekrojený banán. Pečieme pri 180 st cca 20-30 m.