Postup: Na olivovom oleji opražíme cibuľu a cesnak, pridáme brokolicu, zemiaky a zalejeme vývarom, dosolíme. Po zmäknutí pridáme pár lístkov medvedieho cesnaku a po cca minúte rozmixujeme, zjemníme mliekom alebo smotanou a krátko ešte povaríme, nech medvedí cesnak dlhým varom nestráca vzácne živiny.
Suroviny:
brokolica
zemiaky
cibuľa
strúčik cesnaku
vývar
mlieko alebo smotana
soľ
olivový olej
Postup:
Na olivovom oleji opražíme cibuľu a cesnak, pridáme brokolicu, zemiaky a zalejeme vývarom, dosolíme. Po zmäknutí pridáme pár lístkov medvedieho cesnaku a po cca minúte rozmixujeme, zjemníme mliekom alebo smotanou a krátko ešte povaríme, nech medvedí cesnak dlhým varom nestráca vzácne živiny.