Suroviny: paradajkový pretlak (používam pretlak v skle DM bio) olivový olej 2-3 lyžice špaldová múka soľ, cukor podľa chuti klinčeky biele korenie bobkový list cibuľa cestovinová ryža
Postup: Na olivovom oleji krátko osmahneme pretlak, má potom lepšiu chuť. Zalejeme vriacou vodou, pridáme cibuľu, korenie a klinčeky vložené v čajovom vrecúšku, čím zabránime nechcenému zakusnutiu a kyslému výrazu detí 🙂, bobkový list, podľa chuti soľ a cukor. Múku rozmiešame v troške vody a pridáme do polievky pri miešaní metličkou kvôli zahusteniu, môže sa vynechať, keď nevadí riedka polievka. Pridáme hrsť cestovinovej ryže a polievku ešte pár minút povaríme do zmäknutia cestovín. Sýta, kľudne aj ako druhý chod 🙂
Suroviny:
paradajkový pretlak (používam pretlak v skle DM bio)
olivový olej
2-3 lyžice špaldová múka
soľ, cukor podľa chuti
klinčeky
biele korenie
bobkový list
cibuľa
cestovinová ryža
Postup:
Na olivovom oleji krátko osmahneme pretlak, má potom lepšiu chuť. Zalejeme vriacou vodou, pridáme cibuľu, korenie a klinčeky vložené v čajovom vrecúšku, čím zabránime nechcenému zakusnutiu a kyslému výrazu detí 🙂, bobkový list, podľa chuti soľ a cukor. Múku rozmiešame v troške vody a pridáme do polievky pri miešaní metličkou kvôli zahusteniu, môže sa vynechať, keď nevadí riedka polievka. Pridáme hrsť cestovinovej ryže a polievku ešte pár minút povaríme do zmäknutia cestovín. Sýta, kľudne aj ako druhý chod 🙂