zajkouskovy
23. feb 2017
212 

Ako na zápchu? Skúste smoothie!

Na začiatku každého kalendárneho roka si zvykneme dávať predsavzatia. My, ženy väčšinou ohľadom nášho zdravia a krásy.

Podobne aj ja som sa rozhodla, že budem žiť tento rok zdravšie a lepšie. Jedna z vecí, ktorá má už dlhodobejšie zdravotne trápi, je zápcha. Jej pravdepodobnou príčinou bude asi to, že nestíham piť dostatočné množstvo tekutín, prípadne málo športujem a s jedením ovocia či zeleniny to tiež nepreháňam.

Povedala som si však, že stačí. Veď „vypestovať si zlatú žilu,“ či iný zdravotný problém, nie je žiadna zábava. Prvé čo som zmenila na svojom spôsobe života bolo, že som začala jesť primerané množstvo ovocia a zeleniny. Ako sa mi to podarilo? Mojím hlavným pomocníkom je mixér na smoothie. Vďaka nemu zjem primerané množstvo ovocia (lekári odporúčajú zjesť približne 5 kúskov ovocia a zeleniny denne). Stal sa mojím pomocníkom a inšpiráciou zároveň, vždy sa teším na to, aký ovocný nápoj si vďaka nemu spravím. A vždy si nájdem čas na prípravu tejto zdravej pochúťky. 

Moje rady pre tých, ktorých trápi tiež zápcha:

  • Kúpte si niečo, čo vás bude motivovať jesť ovocie a zeleninu (pre mňa to bol práve mixér na smoothie).
  • Veľa vlákniny, ktorá je zodpovedná za naše rýchle trávenie obsahujú napríklad jablká. Môžete kupovať tie naše slovenské, tie sú zdravšie.  Prípadne si pozrite zeleninu a ovocie obsahujúce vlákninu na internete, aby ste jedli to čo vám chutí.
  • Keď viete, že nebudete mať čas sa napiť počas dňa, skúste to ráno.
  • Ak máte málo času na pohyb, chodievajte do práce autobusom. Tak zaručene prejdete aspoň kúsok cesty peši zo zastávky a na zástavku.
  • Nájdite si  čas na pohyb aspoň cez víkend, stačí prechádzka s rodinou či s domácim miláčikom.
  • Robte veci s radosťou, stres neprospieva nášmu zdraviu a ani našej tráviacej sústave.
  • Ak máte so zápchou vážnejšie problémy, určite navštívte lekára.

Pri konzumácií smoothie nápojov a pokrmov s najväčšou pravdepodobnosťou i schudnite, vaše telo bude totiž obohatené o vitamíny, stopové prvky. Tým pádom bude pravdepodobne rýchlejšie spaľovať kalórie.

#mk_blog_academy #blogujem

#zdravie

#zapcha

#chudnutie

#smoothie

Zdroje fotiek: pixabay.com

Aj ja som sa dala na smoothie cestu a som maximálne spokojná každé ráno keď vstanem a zanesie damianka do škôlky a prídem domov spravím si smoothie ja si ho robím redsi a malinkému robím hustejšie do mištičky s piškótami takto máme každé ráno zdravé raňajky navyše nám to veľmi chutí

23. feb 2017

A ako bonus kilá idu dolu 🙂 behom 1mesiaca 3kg 🙂

23. feb 2017

Aj mne šli kilá dole 🙂

23. feb 2017

Začni písať komentár...

Odošli