Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    zabca1811
    17. júl 2018    Čítané 215x

    RAJO ma nesklamalo

    To, že som bola vybraná na testovanie ma veľmi potešilo pretože u nás sú jogurty na dennom jedálničku. Či už ako raňajky, využitie na marinády, dressingy a dezerty. Rajo hustý som ochutnala už pred testovaním, avšak len biely a čokoládový.

    Hneď ako dorazili tak sme si s dcérkou dali jeden jahodový. Je naozaj hustý, mne osobne pripomína chuť kyslej smotany a v kombinácii s jahodami je to príjemne osvieženie na leto. Jahodová zložka bola pre mňa akurát aj čo sa týka množstva cukru, bolo cítiť jemnú kyslastú chuť jahôd.

    Čokoládový bol top pre moju dcérku, keďže je čokoládový maniak. Tým, že jogurt je viac kyslý, tak v kombinácii so sladkou čokoládou to bolo vyvážene. Super nám chutil s banánmi, po tejto kombinácii som bola zasýtená ako po výdatných raňajkách.

    Osobne som sa najviac tešila na čučoriedkovú príchuť, nakoľko čučoriedky sú naše naj ovocie. Chuť čučoriedok a čiernej bazy bola veľmi zaujímavá, asi najlepšia zo všetkých, no pre mňa veľké mínus bolo to, že obsahuje jadierka z bazy čiernej. Mne osobne pri jedení jemného jogurtu prekáža ak mi niečo chrumká pod zubami. Je síce fajn, že je to dôkaz, že jogurt obsahuje naozaj celé kúsky ovocia ale mne to prekážalo.

    Biele jogurty majú u nás veľké využitie a inač to nebolo ani teraz pri testovaní. Na raňajky si ho zvyknem dávať s vločkami, medom, mandľami, orieškami. Použila som ho do marinády na karfiol a vznikol chutný zdravý obed. Dva biele jogurty som zmiešala s karí korením, kurkumou, paprikou, horčicou, pridala soľ, korenie, dôkladne zmiešala s karfiolom rozdeleným na menšie ružičky a nechala marinovať. Koreniny si každý môže zvoliť podľa chuti. V chladničke nechám marinovať 2-3 hodinky, posypeme syrom a dáme zapiecť približne na 30 minút. Ako príloha sú fajn varené zemiaky alebo zeleninový šalát. Táto marináda je super aj na akékoľvek mäso, jogurt mu dodá jemnosť.

    Biely jogurt sme si vychutnali aj ako dezert s ovocím, kde som ho len pridala do vyšľahanej smotany, osladila medom alebo vanilkovým cukrom a navrstvila do pohárov s piškótami alebo inými obľúbenými sušienkami a pridala sezónne ovocie. Po vychladení je to ideálna osviežujúca dobrota na leto.