ja tiež robím skoro každý druhý deň, a ja tam dávam aj rascu alebo nejaké iné semienka
poprosim receptik dakujem
1 kg múky, 3 stredne veľké zemiaky uvarené /ja davam surove/ postrúhané, 1ČL octu, 3ČL soli, 6dcl teplej vody, kvások z kvasníc, trochu cukru.
POSTUP: Spolu zmieste. Nechajte vykysnúť 20 min. a znovu premieste taktor opakujte 2krát. Vyklopte na vymastený pekáč a nechajte ešte vykysnúť a potrite vodou. Trúbu zapnite na maximum a pečte 20 min. Potom 20 min. na 190°C. Po dopečení potretie vodou a prikryte utierkou.
muka ide aka?hladka special alebo T-650?
aku mate... ja som dala hladku myslim.
tak to vam neviem povedat, neviem ako je to stupnovane
...niekedy vyskúšam...4 roky pečiem v pekárničke domácej, ale tam max. zo 650g múky upečiem chlieb...a keďže sme 5ti, tak by som uvítala aj z kila múky, len to budem musieť ručne miesiť...dík za tip! 🙂
ved cesto nech ti spravi pekaren, vymiesi a potom vyber, nakysne v miske druhej 🙂 ja pri kysnutych cestach vzdy pouzivam pekarnicku
MNAM🙂
A na toto tiež, pls. Cesto robíš v stroji, alebo v pekárničke, či len tak ručne?