1. dmBio Maková čokoláda
Keď milujete bielu čokoládu a mak tak ako ja, ani si ju nekupujte, lebo nie len, že sa po nej zapráši v momente ako sa otvorí, ale vďaka jej prudkojedlej vlastnosti je aj vysokonávyková, takže každý ďalší nákup v DMke je o čosi ťažšie prejsť až k pokladni len s tým “čo treba”
2. dmBio Sušené banány
Osobne sa neradím medzi fanúšikov sušeného ovocia, s výnimkou sušených jabĺk, ale minimálne jedného fanúšika si u nás našli, a môjmu synovi, ktorý sa do jedenia dva razy nehrnie, ich určite ako cestovný pamlsok ešte niekedy kúpim
3. dmBio Kokosové mlieko
U nás doma sú smoothies a milkshaky na dennom poriadku, a pre testovanie sme skúsili z 1/2 - domáce Piňacoladové smoothie a z ½ tradičný banánový milkshake. V oboch prípadoch, to bola skvelá voľba ako si spríjemniť deň niečím chutným a výživným zároveň.
Piňacolada smoothie:
½ dmBio Kokosové mlieko
½ dozretý ananás
1 banán
1 PL medu
Banánový milkshake:
½ dmBio Kokosové mlieko
2 banány
3 PL jemného tvarohu
1 PL medu
Mlieko (podľa potreby na zriedenie a chuť🙂
4. dmBio Raňajková kaša
Posledné dva týždne moja spasiteľka. Pre nikdy nič nestíhajúcu osobu ako som ja, je jej rýchla príprava ideálna. Napriek tomu, že je bez pridaného cukru (za čo má odo mňa veľké plus), je aj príjemne, prirodzene sladkastá (za čo ma “plus” ešte väčšie). Kašu určite odporúčam do špajzových zásob každej leninvej kuchárky 🙂
Farebný "breakfastbowl", nielen zasýti, ale dodá potrebnú energiu a výživu.
5. dmBio Ľanové semiačka
Jemné a chutné. Pridávam si ich všade kde sa dá, kaša, jogurt, smoothie, na slané pečenie…
6. dmBio Slnečnicová múka
Víťaz testu - pre mňa. Jej chuť mi pripomenula jednu balkánsku maškrtu - chalvu. A nie je to náhoda, častokrát sa táto sezamová pochutina robí aj zo slnečnicových jadier. Vyskúšala som ju na dva spôsoby - sladko aj slano, a v oboch prípadoch sme si všetci pochutili.
Chocolate-chip cookies (paleo):
100g dmBio Slnečnicová múka
30g kokosová múka (použila som strúhaný kokos)
50g kokosový cukor
5 PL dmBio Ryžový sirup
60g roztopeného kokosového oleja (použila som obyčajné maslo)
1 vajce
¾ ČL sóda bikarbóna
¼ ČL soľ
2 väčšie (posekané) kocky vysoko% čokolády
> Všetko dobre premiešať (čokoládu pridať úplne na záver), z hmoty vytvarovať “cookies”, a piecť na 180°C asi 10-12 min
Chrumkavé cuketové tyčinky:
100g dmBio Slnečnicová múka
150g ražná múka hladká
200g cuketa
80g maslo
½ prášok do pečiva
3 väčšie strúčiky cesnaku
Soľ
Na potretie: vajce, dmBio Ľanové semiačka, soľ
> Na jemno postrúhanú cuketu dôkladne zbavíme vody a osolíme. Do misy nastrúhame maslo, pridáme obe múky, prášok do pečiva, cuketu a prelisovaný cesnak. Všetko poriadne premiešame, vypracované cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň 30 min. Následne cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Kolečkom narežeme na požadovaný tvar, potrieme vajíčkom, osolíme a posypeme ľanovými semienkami. Pečieme pri 220°C cca 10-12 min, do zlatista 🙂
7. dmBioRyžový sirup
Toto bola pre mňa úplná novinka - nikdy pred tým som o tomto sirupe nepočula.
Má neutrálnu chuť, ktorá mňa osobne, úprimne, nejak extra neoslovila. Trochu som aj “pogooglila” a vzhľadom na výživové a energetické vlastnosti tohto sirupu, mi ani nepríde s nejakou pridanou hodnotou. V tomto prípade ostávam verná starému dobrému medu. Plánovala som ho vyskúšať s raňajkovou kašou, ale prišla mi prirodzene sladká, bez potreby ju hocičím dosládzať. V bielom jogurte mi jeho neutrálna chuť prišla skôr nevýrazná a zbytočná. Vyskúšala som ho ešte ako polovičné sladidlo v spomínaných “cookies” - v tomto prípade si u mňa našiel svoje miesto, takže osobne odporúčam predovšetkým do pečenia, ako o niečo zdravšiu alternatívu, ako bežný cukor.
8. dmBio Ryža Basmati
Basmati je u nás ryžová topka. Okrem rizota ju používam stále. Testovaná dmBio Basmati ryža nesklamala. Spravila som ju ako prílohu k opekanej panenke, chutila, ako to už Basmati zvykne, výborne.
9. -10. dmBio Červená šošovica a Passata
U nás z červenej šošovice robievam len jednu polievku - indickú. Je to jedna z mojich najobľúbenejších, a robievam ju veľmi často. Napriek tomu bola tentokrát iná - pre mňa doposiaľ výrazne >najlepšia<. Nebudem zveličovať - neviem, či to bolo práve touto šošovicou, ale som si takmer istá, že svoje spravila aj dmBio Passata. Jej samotná chuť je naozaj “paradajková” a hlavne ozajstne “čerstvá”. Už sa teším keď z nej skúsim aj lasagne alebo conchiglioni. Proste za mňa tento výrobok odporúčam všetkými desiatimi.
Indická polievka (pikantná):
200g dmBio Červená šošovica
1 stonkový zeler
3 ks mrkva
3 strúčiky cesnaku
1 kúsok strúhaného zázvoru
1 šalotka
100 ml dmBio Passata
olivový olej
Korenie: Garam-Masala, Kari, Kurkuma, chili paprička, soľ
> V zvlášť hrnci si uvaríme červenú šošovicu. V druhom hrnci si speníme nakrájanú šalotku, pridáme cesnak, zázvor a na hrubšie pokrájaný stonkový zeler (cca 1,5 cm - aby sa neprevaril) a osmahneme. Pridáme Passatu, krátko podusíme a podlejeme vodou. Pridáme mrkvu (na kolieska), osolíme a varíme do mäkka. Keď je zelenina uvarená, pridáme ostatné korenia (štedro, no hlavne podľa chuti🙂 Až keď je polievka finálne ochutená, pridáme uvarenú šošovicu. Osobne pridávam chili až po odobratí detskej porcie. Malému ju podávam aj spolu s kyslou smotanou, tak mu chutí viac 🙂
Celkové zhodnotenie - s výrobkami som bola veľmi spokojná, niektorým ostanem určite verná a v najbližšej dobe určite vyskúšam aj ďalšie z radu dmBIO.
Radka
Začni písať komentár...
Makova čokoláda.... Mnaaaaaam😍