Ahojte,
tak dnes mám pre vás recenziu na ďalšie produkty značky dmBio, ktoré som mala možnosť testovať. Musím sa priznať hneď na úvod, že tieto produkty mám veľmi rada a často ich nakupujem. No ani zďaleka som neskúsila všetky produkty, takže som veľmi rada, že som mala možnosť otestovať ďalšie dobrotky a opäť som si našla nejaké obľúbené výrobky, ku ktorým sa určite vrátim 🙂 Tentokrát som sa veľmi tešila na ghee maslo a kokosový olej, agáve sirup či jahodový džem.
Maslo ghee je vlastne prepustené maslo bez vody, bielkovín a laktózy a patrí medzi veľmi obľúbené produkty u tých, ktorí sa zdravo stravujú. Mne veľmi pripomína klasickú bravčovú masť, len je oveľa žltšie a obsahuje veľa omega 3 či vitamínov A,D,E,K. Ja som toto masielko používala takmer na všetko 🙂 Môžete ho používať na chlebík ako klasické maslo, pridať do raňajkovej kaše, použiť ho ako základ do omáčok či polievok namiesto oleja. Šup s ním pokojne do pečenia namiesto masla a koláčiky sú hneď o čosi zdravšie. Musím sa priznať, že mne veľmi chutí aj čisté ghee maslo, lebo je jemné a chutné.
Kokosový olej si neviem vynachváliť. Na jeho používanie som zvyknutá už dlhšie a tento z dm je jeden z mojich obľúbených. Krásne vonia, samozrejme po kokose, je jemnučký a tiež je chutný aj sám o sebe 🙂 Obsahuje veľa nasýtených mastných kyselín, preto ho uznávam :D Ja ním rada nahrádzam olej pri pečení. Používam ho pri príprave palaciniek či šišiek, pretože po jeho použítí sú voňavé, o čosi chutnejšie a hlavne nie sú mastné. Klasické šišky robím rada zo špaldovej polohrubej múky a vyprážam ich na kokosovom oleji. Vydržia dlho mäkké 🙂 Keď som už doma mala džemík, rovno som ho použila na šišky. Bol skvelý a nebol presladený, ako sme u niektorých džemoch zvyknutí, takže super. Ja osobne nemám rada, ak v džeme necítim nič iné, len cukor. Tento jahodový mi vyhovuje a určite skúsim aj iné príchute.
Ďalším výrobkom, ktorý mi hneď sadol, je agáve sirup. Podobá sa na med, aj chutí podobne, len by som povedala, že je o čosi jemnejší, redší a chuťovo sa troška líši. Agáve používa väčšina ľudí ako zdravé sladidlo. Toto agáve je ako droga 🙂 U nás doma rýchlo zožalo úspech aj u manžela, ktorý rád skúša nové chute. Používam ho napríklad do kávy, na osladenie ovsenej či inej kaše, na vianočku s maslom a tiež na osladenie rôznych smoothie či horúcich nápojov. Použila som ho aj v recepte na výborné domáce chai latte na mojom blogu.
V ďalšom recepte na vianočný fit perník som využila aj bio kakao, ktoré je kvalitné, chutné a voňavé. Niet čo vytknúť, určite ho do pečenia použijem častejšie. Recept nájdete tiež u mňa na blogu. Aby som nezabudla pochváliť ani kypriaci prášok, ktorý je vegánsky, vyrobený z vinného kameňa. Pri pečení som s ním nemala problém, že by sa cesto nenadvihlo alebo podobne, takže super zdravšia náhrada klasického kypriaceho prášku.
Pokračujem v pečení. A ďalším obľúbeným receptom u nás doma sú domáce keksíky, ktoré pečiem často. Tentokrát som ich piekla zo špaldovej múky, ktorú vlastne používam skoro vždy ako náhradu bielej múky. Je oveľa chutnejšia a výživnejšia 🙂 Do keksíkov som pridala aj čokoládu s lesným ovocím, ktorá je však skvelá aj sama o sebe, takže nemusí ísť iba do pečenia. Je tvrdšia ako napríklad nejaká klasická, maslovejšia čokoláda, čo je fajn, pretože aspoň viem, že neobsahuje žiadne margaríny a podobne :D Recept na keksíky nájdete tu.
Ešte som testovala hrozienka, ktoré boli taktiež veľmi chutné. Nie sú presladené a balenie je veľké, čo je super, lebo vydrží dlhšie. Respektíve, môžem ich využiť vo viacerých receptoch 🙂 Rada z hrozienok pripravujem nejaké raw koláčiky, takže ani teraz tomu nebolo inak 🙂 Recept na vianočné čoko guľky ešte nemám spracovaný, ale aspoň vám napíšem, čo potrebujete: 200 g hrozienok, 100 g mletých orechov, 1 lyžicu kakaa (opäť som použiola naše dmBio), 2 lyžice kokosového oleja, 70 g kokosu, 2 lyžice medu. Všetko rozmixujeme v mixéri a z cesta tvarujeme guličky, ktoré obalíme v mletých orechoch. Mňamka 🙂
No a potom tu máme kokosové lupienky, ktoré som ani nestihla odfotiť, lebo u nás sa do nich všetci hneď pustili, keďže sa dobre chrumkajú 🙂 Nie sú presladené, ani tvrdé, takže sú super pochúťkou k čaju či k telke. Posypujem nimi rada ovsené kaše či koláče 🙂
Tak, aby som to nejako zhrnula, s výrobkami dmBio som veľmi spokojná a môžem ich určite len odporučiť. Niektoré sú trocha drahšie, ale ja si myslím, že sa oplatí občas takto zainvestovať a naučiť sa používať zdravšie produkty aj pri klasickejších receptoch a nahradiť aspoň biely cukor, bielu múku či olej, za zdravšie varianty, keďže dnes je toho už k dispozícii veľa 🙂 Prajem pekný a chutný víkend, snáď vás čaká veselé vianočné pečenie.
Začni písať komentár...
Krasna recenzia s nadhernymi fotkami 🙂