vika0308
27. júl 2019
194 

Zdravo a chutne so Slovenskou farmou

Ahojte❣️

Som veľmi rada, že som dostala možnosť testovať ovocie a zeleninu značky Billa Slovenská farma. 

Keďže ovocie a zelenina u nás nesmú chýbať. No priznám sa, že som bola sklamaná slabým výberom, hlavne ovocia 🙄

Ako prvú sme testovali kukuricu, ktorú moje deti zbožňujú, tá bola veľmi chutná, až na jedno balenie, ktoré bolo plesnivé, tak sme ho museli vyhodiť.

Z ovocia sme u nás mali na výber len broskyne, do ktorých sa baby hneď pustili. Na moje prekvapenie boli skvelé dozreté a sladké. A tak sme použili aj kúpenú mrkvu a spravili zdravú a chutnú mrkvovú tortu. 

Recept na mrkvovú tortu:

Korpus

- 4 vajcia
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 bal. kypriaci prášok
- 2 č.l. škorice
- 1vanilkový cukor
- 1/2 hrnčeka nasekaných orechov
- 3 hrnčeky nastrúhanej mrkvy (strúhať najemno)

Klasika - vajíčka vyšľahať s cukrom, pridať olej a všetky sypké suroviny. Nakoniec primiešať orechy a mrkvu a dať piecť. 

Spodný korpus mám natretý malinovým džemom a plnka a vrch je smotana na šľahanie s mascarpone, dnu sú ešte nasekané broskyne a na vrchu tiež, keďže je torta sama o sebe dosť sladká, takto je to super kombo, teda aspoň nám vyhovuje. 

Prajem dobrú chuť 😉

Ako posledné sme testovali zemiaky, teda ak nepočítam paradajky, ktoré zmizli pri raňajkách bleskovou rýchlosťou. A tak naspäť k zemiakom, ktoré môžem hodnotiť len pozitívne či už veľkosťou, chuťou ale aj tým, že sa s nimi dobre pracovalo. Vykúzlili sme z nich chutnú večeru v podobe plnených pečených zemiakov v šupke.

Recept:

- 7 zemiakov

- červená cibuľa

- bryndza 

- tvrdý syr (eidam, gouda) 

- 1 biely jogur 

- morčacia šunka 

- olivový olej 

- soľ 

- korenie podľa chuti

Zemiaky si umyjeme a predvaríme. Prekrojíme na polovicu a vyberieme stred. Stred zemiakov nevyhadzujeme, ale pridáme ho do plnky. Plnku si pripravíme zmiešaním bryndze, bieleho jogurtu, zmixovaného stredu zemiakov, nakrájanéj šunky, prípadne slaninky a osmaženéj cibule. Nakoniec dochutíme koreninami a naplníme zemiaky. Naplnené zemiaky ukladáme na plech vyložený alobalom, ktorý jemne potrieme olivovým olejom. Na záver ich posypeme nastúhaným syrom a pečieme pri 200°C tak 20-30 min.  

Výsledkom sú krémové a chrumkavé zemiaky 😋 

Celkovo by som toto testovanie hodnotila na výbornú 🙂 Bola to veľka výzva a vyskúšala som nové recepty, aj keď z mála surovín. Určite sa pri tejto značke v Bille ešte zastavím a snáď budem mať šťastie aj na iné druhy ovocia a zeleniny 😊

Veľmi pekne ďakujem Modrému koníku za túto príležitosť. 

Prajem Vám pekný deň! 🙂

#test_billa4  #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli