@matullienka posielam ;)
mozem poprosit recept? Dakujem 🙂
Zemlicky:
- 500g - hladka spaldova muka - alebo 250 celozrna spaldova a 250 hladka spaldova
- 2 vajicka
- 300 ml vody
- 1 balicek suseneho drozdia
- 1 malu lyzicku soli ( alebo podla chuti aj viac )
- tak isto aj rascu 🙂 a semiacka podla chuti 🙂
- 1 malu lyzicku cukru .
- Ked cesto vykysne, tak si ho date na dosku, kde si urobite sulok a z neho si nakrajate cca 12 kuskov ;)
- Tie trosku este poprekladate .. urobite z neho zemlicku a date na vymasteny plech, trosku z vrchu prerezete.. a nechate podkysnut cca 20 minut 🙂
- Potom potriete s osolenou vodou a date do rury na 220 stupnov na 10 minut 🙂
- Potom zemlicky zase potriete a date na 180 stpunov na 10-15 minut ;) aby boli pekne hneducke ;)
Ked ich vyberiete z rury, tak ich este raz pretriete s osolenou vodou 🙂
mohla by som na ne poprosiť recept?