11 / 63
    spaldove zemlicky :)

    mohla by som na ne poprosiť recept?

    19. mar 2014

    @matullienka posielam ;)

    19. mar 2014

    mozem poprosit recept? Dakujem 🙂

    29. máj 2014

    @henuskah idem ho sem capnut ;)

    29. máj 2014
    Komentár bol odstránený

    Zemlicky:
    - 500g - hladka spaldova muka - alebo 250 celozrna spaldova a 250 hladka spaldova
    - 2 vajicka
    - 300 ml vody
    - 1 balicek suseneho drozdia
    - 1 malu lyzicku soli ( alebo podla chuti aj viac )
    - tak isto aj rascu 🙂 a semiacka podla chuti 🙂
    - 1 malu lyzicku cukru .
    - Ked cesto vykysne, tak si ho date na dosku, kde si urobite sulok a z neho si nakrajate cca 12 kuskov ;)
    - Tie trosku este poprekladate .. urobite z neho zemlicku a date na vymasteny plech, trosku z vrchu prerezete.. a nechate podkysnut cca 20 minut 🙂
    - Potom potriete s osolenou vodou a date do rury na 220 stupnov na 10 minut 🙂
    - Potom zemlicky zase potriete a date na 180 stpunov na 10-15 minut ;) aby boli pekne hneducke ;)
    Ked ich vyberiete z rury, tak ich este raz pretriete s osolenou vodou 🙂

    29. máj 2014