a nmeozes sem, prostim ta, ten recept normalne pridat? asi by si ho vyskusali viacere gazdinky. 😉 aj ja napriklad. dakujem
Chlebik spaldovy:
- 250g - hladka spaldova muka
- 250g - celozrna spaldova muka
- 2 vajicka
- 300 ml vody .. ( ale ak robite kvasok tak len 200 ml vody , lebo do kvasku davate 100ml mlieka )
- 1 balicek suseneho drozdia, alebo normalneho drozdia
- 1 malu lyzicku soli ( alebo podla chuti aj viac )
- tak isto aj rascu
- semiacka podla chuti
jednu malu lyzicku cukru .. a tu mozete dat do kvasku, ak si robite normalne z drozdia + to 1 dl co odpocitate z tej vody
Chlebik spaldovy - zemiakovy:
- 200 ml voda (inac sa dava 300ml .. ale 1 dl mlieka sa dava do kvasku)
- 25 g maslo - roztopis
- 2 vajicka
- 150 g varene a prelisovane - alebo poriadne popucene - kludne aj s ponornym mixerom
- 1 mala lyzicka soli
- 1 mala lyzicka cukru
- 630 g muky .... moze byt pol a pol hladka a celozrna muka emoticon
- 1 drozdie - urobite kvasok s 1dl mlieka a tu malicku lyzicku cukru
Obe chlebiky : Ked cesto vykysne .. tak ho na doske este kusok premiesite - poprekladate ... a date na plech na papier na pecenie ( alebo to janske sklo) . Potom ho kusok porezete na vrchu s nozom a natriete s osolenou vodou a zakryjete utierkou .
- Nechaj kysnut 20-25 minut ;) - Date do rury na 220 stupnov 10-15 minut ;)
- Potom chlebik potriete vodou a peciete 10- 15 minut uz na 180 stupnoch.
- Potom zase chlebik potriete s vodou osolenou a pecies poslednych 10- 15 minut ;) Ked chlebik vyberiete von, tak ho este potriete s vodou a nechajte vychladnut ;)
TIP: Ked peciem v rure chlebik, tak si vymastim janske sklo s palmarinom a posypem s hrubou mukou emoticon v tom nechavam chlebik aj vykysnut.. a potom ho v janskom skle aj peciem ;) Je to lepsie ako papier na pecenie a plech emoticon Ma potom pekny tvar ;)
prosim si recept, dakujem