21 / 63
    Úžasna mäkkučká voňavučka Vianočka :}

    jeej, mohla by som poprosiť recept? ak to nie je rodinné tajomstvo 🙂

    8. okt 2013

    @sepkev Nie je ;) pisem spravu 🙂

    8. okt 2013

    Môžem poprosiť receptík ďakujem.

    1. dec 2013

    aj ja poprosim receptik,dakujem

    1. dec 2013

    @sisulka23
    @susin
    recept odoslany ;)

    1. dec 2013

    Krásna prosiiiiiim si recept 😉 dakujeeeeem

    22. feb 2014

    @kats Posielam ;)

    22. feb 2014

    Ahoj, aj ja chceeeem receptík :D vyzerá úžasne dakujem

    22. feb 2014

    @akire33 Posielam ;) a dobru chut prajem ;)

    22. feb 2014

    Môžem aj ja poprosit receptík? Dakujem

    22. feb 2014

    @dorisil Tak isto posielam ;)

    22. feb 2014

    Aj jaaaa receptik aj na spaldovy chlebik 🙂. Dakujem.

    26. feb 2014

    mozem poprosit aj na toto recept? dakujem 🙂

    29. máj 2014

    @nonatka poslem ti na postu 🙂
    @henuskah capnem aj tu recept ;)

    29. máj 2014

    Vianocka:

    250g - hladka spaldova muka
    200g - polhruba muka alebo si date 450g hladkej muky ;)
    2 - vajicka
    200ml - mlieko
    70g - kr.cukor
    50g - maslo
    1/2 - malej lyzicky soli
    Na potretie po vykysnuti na plechu pred pecenim: 1 vajicko + 1 lyzicka polievkova mlieka
    Na potretie po peceni: trosku masla a 1 vanilkovy cukor

    Postup: Z vlazneho mlieka, drozdia a trochu cukru urobime kvasok
    - jemne premiesame muku, kvasok, rozpustene maslo, cukor, sol, zltka
    - pridame vyslahany sneh a dalej miesame
    - Vymiesane cesto nechame vykysnut 30 minut. ( ja to robim v pekarnicke.. tak ho tam mam.. pokial sa mi nepricapi o vrch pekarnicky ;)
    - cesto rozdelime na vacsiu a mensiu polovicu
    - Vacsiu cast rozdelime na 3 hadikov cca 35-40cm dlhych
    - vymastime plech s maslom a na nom spletame 1 rad
    - druhy rad vianocky spletame na 1 rade .. a nechame podkysnut 20 minut.
    - podkysnute potrieme s vymiesanym vajickom a s 1pl mlieka
    - pecieme na 180`C a ak zacina chytat farbu tak stupne znizime na 160`C
    - Po upeceni hned potrieme rozpustenym maslom a posypeme vanil. cukrom

    29. máj 2014