MALINOVO-ŠĽAHAČKOVÉ REZY
maliny/černice
3 zlaté klasy
3 PL kryštálového cukru
voda + malinový sirup = 850 ml spolu
2 vanilkové cukre
300 ml mlieka
2 šľahačky v prášku
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej, prešľaháme, pridáme vodu, prešľaháme. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme so štipkou soli a vmiešame do žĺtkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180° cca 20 minút.
Maliny popučíme, nemixujeme. Odmeriame si vodu - spolu so sirupom na celkové množstvo 850 ml. Pridáme zlaté klasy, vanilkový cukor, rozmiešame a uvaríme hustú kašu. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Natrieme na piškótu a odložíme do chladničky.
Šľahačky vyšľaháme a natrieme na zákusok. Môžeme ozdobiť čerstvými malinami.
PERNÍK
inšpirácia z internetu: https://varecha.pravda.sk/recepty/pernik-ako-pa...
TIP: Prípadne môžeme do cesta pridať 3,5 PL ríbezľového džemu, vynechať sódu bikarbónu a dať len 400 ml mlieka.
DUNAJSKÉ REZY
z internetu: https://varecha.pravda.sk/recepty/dunajske-rezy...