4 / 10
    Perník, višňové dunajské rezy, malinovo-šľahačkové kocky
    25. nov 2021
    uriva
    autor

    MALINOVO-ŠĽAHAČKOVÉ REZY

    maliny/černice
    3 zlaté klasy
    3 PL kryštálového cukru
    voda + malinový sirup = 850 ml spolu
    2 vanilkové cukre

    300 ml mlieka
    2 šľahačky v prášku

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej, prešľaháme, pridáme vodu, prešľaháme. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme so štipkou soli a vmiešame do žĺtkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180° cca 20 minút.
    Maliny popučíme, nemixujeme. Odmeriame si vodu - spolu so sirupom na celkové množstvo 850 ml. Pridáme zlaté klasy, vanilkový cukor, rozmiešame a uvaríme hustú kašu. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Natrieme na piškótu a odložíme do chladničky.
    Šľahačky vyšľaháme a natrieme na zákusok. Môžeme ozdobiť čerstvými malinami.

    25. nov 2021
    uriva
    autor

    PERNÍK

    inšpirácia z internetu: https://varecha.pravda.sk/recepty/pernik-ako-pa...
    TIP: Prípadne môžeme do cesta pridať 3,5 PL ríbezľového džemu, vynechať sódu bikarbónu a dať len 400 ml mlieka.

    25. nov 2021