Cesto: 600g hladká múka 350ml voda 100ml olej (môže byť olivový ale aj slnečnicový či iný) 1ČL cukor 1ČL soľ 1 sušené droždie (môže byť aj čerstvé, ale u nás spôsobuje tráv.problémy) 1ČL prášku do pečiva (nemusí byť ale budú dlhšie mäkké) 1ČL sušený cesnak 1PL sušený tymián, oregano Náplň: 3PL olivového oleja 1PL sušený cesnak Šunka Kukurica (konzerva) Parveggio (vegan parmenzán)
Urobíme klasické kysnuté cesto (dávam vymiesiť do pekárne). Rozdelíme na 3 časti. Postupne vyvaľkáme, potrieme olejom zmiešaným s cesnakom, posypeme parmezánom, pokladieme šunkou, na to kukuricu. Zvinieme a pokrájame na cca 3cm kúsky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým (alebo iným) olejom a môžeme ešte posypať parmenzánom. Necháme nakysnúť cca 30min. Upečieme na 220st cca 18min. (každý podľa svojej rúry). Vyberieme, neprykrývame, necháme vydýchať. Pozn. Syn nemôže konzumovať paradajky tak ich nedávam ale kľudne môžete cesto potrieť kečupom, posekanými paradajkami a pod.
Cesto:
600g hladká múka
350ml voda
100ml olej (môže byť olivový ale aj slnečnicový či iný)
1ČL cukor
1ČL soľ
1 sušené droždie (môže byť aj čerstvé, ale u nás spôsobuje tráv.problémy)
1ČL prášku do pečiva (nemusí byť ale budú dlhšie mäkké)
1ČL sušený cesnak
1PL sušený tymián, oregano
Náplň:
3PL olivového oleja
1PL sušený cesnak
Šunka
Kukurica (konzerva)
Parveggio (vegan parmenzán)
Urobíme klasické kysnuté cesto (dávam vymiesiť do pekárne).
Rozdelíme na 3 časti. Postupne vyvaľkáme, potrieme olejom zmiešaným s cesnakom, posypeme parmezánom, pokladieme šunkou, na to kukuricu. Zvinieme a pokrájame na cca 3cm kúsky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým (alebo iným) olejom a môžeme ešte posypať parmenzánom. Necháme nakysnúť cca 30min. Upečieme na 220st cca 18min. (každý podľa svojej rúry). Vyberieme, neprykrývame, necháme vydýchať.
Pozn.
Syn nemôže konzumovať paradajky tak ich nedávam ale kľudne môžete cesto potrieť kečupom, posekanými paradajkami a pod.