3 / 5
    Kysnuté šunkové rolky (bez mlieka a vajec)
    tykat
    autor

    Cesto:
    600g hladká múka
    350ml voda
    100ml olej (môže byť olivový ale aj slnečnicový či iný)
    1ČL cukor
    1ČL soľ
    1 sušené droždie (môže byť aj čerstvé, ale u nás spôsobuje tráv.problémy)
    1ČL prášku do pečiva (nemusí byť ale budú dlhšie mäkké)
    1ČL sušený cesnak
    1PL sušený tymián, oregano
    Náplň:
    3PL olivového oleja
    1PL sušený cesnak
    Šunka
    Kukurica (konzerva)
    Parveggio (vegan parmenzán)

    Urobíme klasické kysnuté cesto (dávam vymiesiť do pekárne).
    Rozdelíme na 3 časti. Postupne vyvaľkáme, potrieme olejom zmiešaným s cesnakom, posypeme parmezánom, pokladieme šunkou, na to kukuricu. Zvinieme a pokrájame na cca 3cm kúsky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým (alebo iným) olejom a môžeme ešte posypať parmenzánom. Necháme nakysnúť cca 30min. Upečieme na 220st cca 18min. (každý podľa svojej rúry). Vyberieme, neprykrývame, necháme vydýchať.
    Pozn.
    Syn nemôže konzumovať paradajky tak ich nedávam ale kľudne môžete cesto potrieť kečupom, posekanými paradajkami a pod.

    27. feb 2023
    tykat
    autor

    Vegan parmezán

    27. feb 2023