Sú dni, keď niet veľmi času na varenie. Prinášam Vám dnes jeden tip na rýchly a chutný obed, možno dnes nemáte čas na zdĺhavé varenie a chcete využiť sneh na zimné športy - ako ja. Toto jedlo máte hotové do 30 minút 🙂
Potrebujeme: obľúbené cestoviny (odporúčam semolinové) cibuľa 2 strúčiky cesnaku paradajky (v zime používam konzervované) 4 ks ančovičky oregano kokosový olej bez vône soľ korenie grana padano na posypanie
Dáme variť cestoviny do osolenej vody. Dbáme na to, aby neboli rozvarené. V druhom hrnci rozpustíme a zahrejeme tuk a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď je opečená, pridáme na plátky nakrájany, klíčka zbavený cesnak. Keď cesnak zavonia, pridáme nakrájané ančovičky, poprevraciame ich vareškou na panvici zo všetkých strán, pridáme paradajky, oregano, soľ a korenie podľa chuti. Prikryjeme a dusíme 6-7 minút. Cestoviny zlejeme a spojíme ich s omáčkou. Na tanieri posypeme strúhaným syrom a podávame 🙂
CESTOVINY S PARADAJKOVO-ANČOVIČKOVOU OMÁČKOU
Sú dni, keď niet veľmi času na varenie. Prinášam Vám dnes jeden tip na rýchly a chutný obed, možno dnes nemáte čas na zdĺhavé varenie a chcete využiť sneh na zimné športy - ako ja. Toto jedlo máte hotové do 30 minút 🙂
Potrebujeme:
obľúbené cestoviny (odporúčam semolinové)
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
paradajky (v zime používam konzervované)
4 ks ančovičky
oregano
kokosový olej bez vône
soľ
korenie
grana padano na posypanie
Dáme variť cestoviny do osolenej vody. Dbáme na to, aby neboli rozvarené.
V druhom hrnci rozpustíme a zahrejeme tuk a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď je opečená, pridáme na plátky nakrájany, klíčka zbavený cesnak. Keď cesnak zavonia, pridáme nakrájané ančovičky, poprevraciame ich vareškou na panvici zo všetkých strán, pridáme paradajky, oregano, soľ a korenie podľa chuti. Prikryjeme a dusíme 6-7 minút.
Cestoviny zlejeme a spojíme ich s omáčkou. Na tanieri posypeme strúhaným syrom a podávame 🙂