15 / 17
    Od @luciferova
    tokina
    autor

    CESTOVINY S PARADAJKOVO-ANČOVIČKOVOU OMÁČKOU

    Sú dni, keď niet veľmi času na varenie. Prinášam Vám dnes jeden tip na rýchly a chutný obed, možno dnes nemáte čas na zdĺhavé varenie a chcete využiť sneh na zimné športy - ako ja. Toto jedlo máte hotové do 30 minút 🙂

    Potrebujeme:
    obľúbené cestoviny (odporúčam semolinové)
    cibuľa
    2 strúčiky cesnaku
    paradajky (v zime používam konzervované)
    4 ks ančovičky
    oregano
    kokosový olej bez vône
    soľ
    korenie
    grana padano na posypanie

    Dáme variť cestoviny do osolenej vody. Dbáme na to, aby neboli rozvarené.
    V druhom hrnci rozpustíme a zahrejeme tuk a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď je opečená, pridáme na plátky nakrájany, klíčka zbavený cesnak. Keď cesnak zavonia, pridáme nakrájané ančovičky, poprevraciame ich vareškou na panvici zo všetkých strán, pridáme paradajky, oregano, soľ a korenie podľa chuti. Prikryjeme a dusíme 6-7 minút.
    Cestoviny zlejeme a spojíme ich s omáčkou. Na tanieri posypeme strúhaným syrom a podávame 🙂

    25. jan 2016