Cesto sa môže robiť len z cukety, alebo len z tekvice..ale mala som aj aj, tak som vyskúšala a chutiloemoticon Takže ideme na ingrediencie: 1 stredná cuketa pol tekvice (tá domáca, nie hokaido) 2 vajcia 200g tvrdého syra (ak treba light verziu tak nízkotučného) soľ, korenie
Cuketu a tekvicu ošúpať a to vnútro vybrať a postrúhať na trelku posoliť a nechať cca 10minút vypotiť. potom vyzmýkať z nich vodu, pridať nastrúhaný syr (ja som nemala tvrdý ako je v recepte, tak som dala mozarelu a trochu balkánskeho a tiež to držalo tvar a chutilo). Pridať vajcia, okoreniť a premiešať. Na plech dať papier na pečenie a vyliať naň hmotu a urobiť kruhový tvar a cesto by malo byť tenké cca 0,5cm. Dať do rúry na 1O min. na 190 stupňom. Po 10 minútach na vrch poukladať hocičo podľa chuti, ja som potrela kečupom, dala prošuto, paradajky a postrúhala syrom. potom dopiesť dalších 15-20 minút.
Cesto sa môže robiť len z cukety, alebo len z tekvice..ale mala som aj aj, tak som vyskúšala a chutiloemoticon
Takže ideme na ingrediencie:
1 stredná cuketa
pol tekvice (tá domáca, nie hokaido)
2 vajcia
200g tvrdého syra (ak treba light verziu tak nízkotučného)
soľ, korenie
Cuketu a tekvicu ošúpať a to vnútro vybrať a postrúhať na trelku posoliť a nechať cca 10minút vypotiť. potom vyzmýkať z nich vodu, pridať nastrúhaný syr (ja som nemala tvrdý ako je v recepte, tak som dala mozarelu a trochu balkánskeho a tiež to držalo tvar a chutilo). Pridať vajcia, okoreniť a premiešať. Na plech dať papier na pečenie a vyliať naň hmotu a urobiť kruhový tvar a cesto by malo byť tenké cca 0,5cm. Dať do rúry na 1O min. na 190 stupňom. Po 10 minútach na vrch poukladať hocičo podľa chuti, ja som potrela kečupom, dala prošuto, paradajky a postrúhala syrom. potom dopiesť dalších 15-20 minút.