toddlertt
26. sep 2019
125 

Polievka Hokkaido

Milujeme jeseň kvôli farbám, no aj kvôli sezóne Hokkaido tekvičiek ♥ Ak máte záhradku, môžete si ju vypestovať doma, kúpiť na trhu, alebo v supermarkete 🙂 Receptov na jej prípravu je od výmyslu sveta. Na obed je treba dať do bruška niečo teplé a zdravé, najlepšie keď je to hotové čo najrýchlejšie. 🙂)

Polievka z tekvice Hokkaido - nie len chutná, výživná, ale najmä rýchla. 

Potrebujeme:

  • stredne veľkú cibuľku
  • maslo (alebo olivový olej)
  • 1ks tekvica Hokkaido
  • 1ks zemiak
  • 1ks mrkva
  • soľ (a korenie podľa chuti)

Pripravíme si zeleninu. Umyjeme, vydlabeme a ošúpeme tekvicu Hokkaido. Nakrájame na kúsky. Ošúpeme si a nakrájame cibuľku, zemiaky a mrkvu. Na masle (alebo olivovom oleji) speníme cibuľku do sklovita. Pridáme tekvicu Hokkaido, premiešame, zalejeme vodou (alebo kuracím vývarom), pridáme mrkvu a zemiak, posolíme (poprípade pokoreníme) a varíme, kým zelenina nezmäkne. Keď je zelenina mäkká rozmixujeme tyčovým mixérom a podľa potreby a možností ešte dochutíme, alebo zriedime. 

Odporúčame podávať s chlebíkovými krutónmi, poprípade dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy - spraví s chuťou zázrak 🙂 Ak ju chcete zjemniť, pridajte šľahačkovú, alebo (pre intolerantných) sójovú smotanu 🙂

Začni písať komentár...

Odošli