Táto jar každému z našej rodiny čosi priniesla. Drobcom priniesla odvahu, vďaka nej denne zdolávajú tie "najvyššie štíty u nás doma". Kubčovi priniesla poznanie, že rozhodnutia (najmä tie ktoré sa týkajú vlasov) sa nedajú vziať späť. Muž dostal od kamarátov bio vínko z ich vlastného sadu a ja som sa dostala k možnosti testovať výrobky firmy KOSPA.
V balíčku nám prišiel Bio kokosový cukor, Bio kokosová múka a Bio kokosový olej.
Biely cukor sme už dávnejšie v našej rodine nahradili zdravšími alternatívami. Kokosový cukor si ma získal jemnou karamelovou chuťou, krásnou farbou a sviežou vôňou. Okrem toho má nízky glykemický index a je vhodný aj pre diabetikov. Má takmer neutrálne pH a čo je úplne skvelé - je považovaný za sladidlo, ktoré najmenej zaťažuje životné prostredie a preto je ideálny pre udržateľný rozvoj ekonomík tretieho sveta.
Vedeli ste že táto zdravá maškrta pochádza z nektáru z kvetov kokosovej palmy. Nazbieraný čerstvý nektár sa zahrieva vo veľkej panvici, následne sa z neho odparuje voda až sa vytvorí karamel, ktorý sa ďalej odparuje a vznikajú malinké kryštáliky, ktoré sa následne sušia.
Cukor používam na osladenie kaší, ktoré denne tvoria naše raňajky a večere. Používam ho do koláčov. Teda všade tam, kde potrebujem čosi osladiť.
+ bio kvalita
+ znova uzatvárateľný obal
+ bežne dostupný v sieti supermarketoch či DM drogérii
+ zaujímavé informácie na obale
- jediné mínus dávam obalu (svetlé písmo je na svetlom podklade ťažko čitateľné, nenašla som ani jeden piktogram o materiálovom zložení obalu a nevedela som ho správne vyseparovať, uprednostnila by som jednotný font).
Ovsená vegan kaša s kokosovým olejom a kokosovým cukrom
Udomácnil sa u nás nielen v kuchyni, ale aj v kúpeľni. Už roky som na svoju pokožku nepoužila žiaden krém a ani deti krémy nepoznajú. Zbožňujem jeho čistú chuť, ktorá sa ľahko rozplýva v ústach. Mám rada jeho vôňu. Je ľahko stráviteľný, obsahuje nasýtené mastné kyseliny, zlepšuje trávenie, pomáha proti zápche a dokonca optimalizuje hladinu cukru v krvi.
Táto superpotravina dokáže bojovať nielen s baktériami, vírusmi či kvasinokovými ochoreniami, ale aj s nachladnutím.
Olej má u nás doma všestranné využitie. Deťom ho natieram na chlieb namiesto masla, používam ho namiesto oleja do koláčov, palaciniek, pridávam ho do kaší, do smoothie. Používam ho ako krém, keď boli drobci menší krémovala som im ním zapareniny (pri látkových plienkach obrovská výhoda oproti napr. sudocremu ktorý nejde z plienky vyprať). Dokonca som robila aj zubná pastu z neho.
+ bio kvalita
+ panenský, za studena lisovaný
+ sklenený pohár s objemom 500 ml
+ dizajn výrobku
+ dostupnosť v bežnej predajnej sieti
Vegan kokosové sušienky
Tak tá mala u nás premiéru. Prekvapila ma jej jemnučká konzistencia pripomínajúca prášok a skvelá chuť aj za surova.
Táto múka vyniká svojím obsahom vlákniny, pomáha čistiť črevá a udržiavať ich zdravú rovnováhu. Je ľahko stráviteľná, prirodzene bezlepková, obsahuje málo jednoduchých cukrov a má vysoký obsah bielkovín.
+ bio kvalita
+ znova uzatvárateľný obal
+ zaujímavé informácie na obale
+ bežne dostupná v maloobchodnej sieti a sieti drogérií DM
- jediné mínus (tak ako pri cukre) dávam obalu (svetlé písmo je na svetlom podklade ťažko čitateľné, nenašla som ani jeden piktogram o materiálovom zložení obalu a nevedela som ho správne vyseparovať).
Rýchly citrónový koláč z kokosovej múky
Som vďačná, že som mohla vďaka @konik_testuje spoznať výrobky firmy KOSPA. Páči sa mi ich filozofia a za pozretie stojí aj ich webka na ktorej okrem zaujímavých informácií nájdete aj množstvoinšpiratívnych receptov.
Dakujem, paradne ! Normalne sa mi tu slinky zbiehaju. Aj recept na citronovy kolacik by som uvitala 🙂
Začni písať komentár...
super Tinka..