Lahodný koláč, možno má aj svoj názov, ja ho mám roky od bývalej susedy napísaný v znení: upiecť piškótový korpus, naň pokladať banán, potriet pudingovou plnkou s lyzicou kavy. Na plnku dat piškoty namáčané v káve a následne potrieť šľahačkou 😁 ak mate overene recepty na korpus, pudingovu plnku môžte si upiecť podla vlastného receptu
Náš recept na veľký plech:
Korpus: 6bielok vyslahat do snehu, v polke šľahania pridat 12PL kr. cukru, postupne pridať žĺtka, 6PL letnej vody, nakoniec 12PL múka Mix C od Schär. Upiecť pri teplote 180°C cca 25min.
Plnka: 600ml mlieko, 2 zlaté klasy, 150g kr. cukor - >uvariť puding a do horúceho vmiešať 250g masla(nie hera), maslo sa postupne roztopi. Do pudingu vmiešať mletú kávu podla chuti. Po vychladnutí plnku vyšľahať.
Záver: na korpus pokladať pokrájane banany, navrstviť kávovú plnku, na ňu poukladať bezlepkové piškóty namočené v káve, natrieť šľahačkou a posypať grankom.
Dobrú chuť
Vyzera to chutne,ale odkial prosim ta ten kamenny obklad?😉