Čokoládovo kavová pena: Vajce, 2PL kr.cukor, 50g horká čokoláda, 75ml smotana na šlahanie, 1ČL neska Pena z bielej čokolády: vajce, tretina vanilky, pol PL kr.cukor, 50g biela čoko, 75ml smotana na šlahanie Ozdoba: kavové zrná, čokoláda, dobošky
Postup: Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky dáme do misy a vyšľaháme. Tesne pred koncom pridáme cukor a šľaháme až kým nám nevznikne hustá a lesklá zmes. Horkú čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešame instantnú kávu. Následne pridáme 30 ml smotany na šľahanie, žĺtky a dobre premiešame. Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, potom spojíme s bielkami a čokoládou. Penu z bielej čokolády si pripravíme rovnako ako čokoládovo-kávovú penu. Do 4 pohárov rozdelíme najskôr čokoládovo-kávovú penu a potom aj penu z bielej čokolády. Dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť posekanými doboškami, nastrúhanou čokoládou alebo kávovými zrnami.
Bounty Ingrediencie: Balíček bezleokovych sušienok na styl oreo (schar, alebo ine) Vanilková vrstva: Vanilkový puding, 600ml mlieko, 100g mliečna čokoláda Kokosová vrstva: Kokosový puding, 600ml mlieko, 2PL kr.cukor, 2PL struhaný kokos Poleva: 100g čoko na varenie, 100ml smotana na šlahanie
Postup: Sušienky rozdrvíme a polovicu nanesieme na dno poharikov. Uvaríme si vanilkový puding, odstavíme a za stáleho miešania v ňom necháme rozpustiť mliečnu čokoládu. Ihneď nalejeme na sušienky do pohárov a nanesieme zvyšok sušienok. Uvaríme si kokosový puding, odstavíme a pridáme kokos. Nalejeme na druhu vrstvu sušienok a necháme hodinu vychladnuť. Uvaríme si čoko polevu, vo vodnom kupeli rozpustíme čoko, pridáme teplu šlahačku. Miešame kym sa čoko nerozpustí. Polevu dáme na vrch pohárika, necháme opať v chladničke stuhnúť. Nakoniec dozdobíme šlahačkou a sušienkami.
Čokoládovo kavová pena: Vajce, 2PL kr.cukor, 50g horká čokoláda, 75ml smotana na šlahanie, 1ČL neska
Pena z bielej čokolády: vajce, tretina vanilky, pol PL kr.cukor, 50g biela čoko, 75ml smotana na šlahanie
Ozdoba: kavové zrná, čokoláda, dobošky
Postup:
Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky dáme do misy a vyšľaháme. Tesne pred koncom pridáme cukor a šľaháme až kým nám nevznikne hustá a lesklá zmes. Horkú čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešame instantnú kávu. Následne pridáme 30 ml smotany na šľahanie, žĺtky a dobre premiešame. Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, potom spojíme s bielkami a čokoládou. Penu z bielej čokolády si pripravíme rovnako ako čokoládovo-kávovú penu. Do 4 pohárov rozdelíme najskôr čokoládovo-kávovú penu a potom aj penu z bielej čokolády. Dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť posekanými doboškami, nastrúhanou čokoládou alebo kávovými zrnami.
Bounty
Ingrediencie:
Balíček bezleokovych sušienok na styl oreo (schar, alebo ine)
Vanilková vrstva: Vanilkový puding, 600ml mlieko, 100g mliečna čokoláda
Kokosová vrstva: Kokosový puding, 600ml mlieko, 2PL kr.cukor, 2PL struhaný kokos
Poleva: 100g čoko na varenie, 100ml smotana na šlahanie
Postup:
Sušienky rozdrvíme a polovicu nanesieme na dno poharikov. Uvaríme si vanilkový puding, odstavíme a za stáleho miešania v ňom necháme rozpustiť mliečnu čokoládu. Ihneď nalejeme na sušienky do pohárov a nanesieme zvyšok sušienok.
Uvaríme si kokosový puding, odstavíme a pridáme kokos. Nalejeme na druhu vrstvu sušienok a necháme hodinu vychladnuť.
Uvaríme si čoko polevu, vo vodnom kupeli rozpustíme čoko, pridáme teplu šlahačku. Miešame kym sa čoko nerozpustí. Polevu dáme na vrch pohárika, necháme opať v chladničke stuhnúť. Nakoniec dozdobíme šlahačkou a sušienkami.