206 / 259
    Čokoladová pena a Bounty
    tinkaga
    autor

    Čokoládovo kavová pena: Vajce, 2PL kr.cukor, 50g horká čokoláda, 75ml smotana na šlahanie, 1ČL neska
    Pena z bielej čokolády: vajce, tretina vanilky, pol PL kr.cukor, 50g biela čoko, 75ml smotana na šlahanie
    Ozdoba: kavové zrná, čokoláda, dobošky

    Postup:
    Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky dáme do misy a vyšľaháme. Tesne pred koncom pridáme cukor a šľaháme až kým nám nevznikne hustá a lesklá zmes. Horkú čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešame instantnú kávu. Následne pridáme 30 ml smotany na šľahanie, žĺtky a dobre premiešame. Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, potom spojíme s bielkami a čokoládou. Penu z bielej čokolády si pripravíme rovnako ako čokoládovo-kávovú penu. Do 4 pohárov rozdelíme najskôr čokoládovo-kávovú penu a potom aj penu z bielej čokolády. Dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť posekanými doboškami, nastrúhanou čokoládou alebo kávovými zrnami.

    Bounty
    Ingrediencie:
    Balíček bezleokovych sušienok na styl oreo (schar, alebo ine)
    Vanilková vrstva: Vanilkový puding, 600ml mlieko, 100g mliečna čokoláda
    Kokosová vrstva: Kokosový puding, 600ml mlieko, 2PL kr.cukor, 2PL struhaný kokos
    Poleva: 100g čoko na varenie, 100ml smotana na šlahanie

    Postup:
    Sušienky rozdrvíme a polovicu nanesieme na dno poharikov. Uvaríme si vanilkový puding, odstavíme a za stáleho miešania v ňom necháme rozpustiť mliečnu čokoládu. Ihneď nalejeme na sušienky do pohárov a nanesieme zvyšok sušienok.
    Uvaríme si kokosový puding, odstavíme a pridáme kokos. Nalejeme na druhu vrstvu sušienok a necháme hodinu vychladnuť.
    Uvaríme si čoko polevu, vo vodnom kupeli rozpustíme čoko, pridáme teplu šlahačku. Miešame kym sa čoko nerozpustí. Polevu dáme na vrch pohárika, necháme opať v chladničke stuhnúť. Nakoniec dozdobíme šlahačkou a sušienkami.

    24. apr 2022