Cesto robim od oka: Kvasok: pol kocky droždia, 125-150ml vlaznej vody (mlieka), 1PL pr. Cukor... Okrem kvasku Cca 250g Mix B, štipka soli, žĺtok (bielko odložíme na potrenie pred pečením), 100ml olej, pol alebo aj menej kypriaceho prášku do pečiva (sody) Postup: necháme vzísť kvások, primiešame ostatné suroviny, vypracujeme cesto, prikryjeme a nechame podkysnúť. Nasledne ho vyvaľkáme, vykrojime a plnime rôznymi napĺňami. Pred pecenim potrieť bielkom a nechat ešte chvíľu podkysnúť. Pečieme: cca 10-15min pri 180°C
Cesto robim od oka:
Kvasok: pol kocky droždia, 125-150ml vlaznej vody (mlieka), 1PL pr. Cukor... Okrem kvasku Cca 250g Mix B, štipka soli, žĺtok (bielko odložíme na potrenie pred pečením), 100ml olej, pol alebo aj menej kypriaceho prášku do pečiva (sody)
Postup: necháme vzísť kvások, primiešame ostatné suroviny, vypracujeme cesto, prikryjeme a nechame podkysnúť. Nasledne ho vyvaľkáme, vykrojime a plnime rôznymi napĺňami. Pred pecenim potrieť bielkom a nechat ešte chvíľu podkysnúť.
Pečieme: cca 10-15min pri 180°C
Plnka jablková: dusene jablka, skorica, cukor, struhanka
Maková: mak, horuce mlieko, cukor, mozme pridať slivkový lekvár
Orechová: mleté orechy, horúce mlieko, cukor
Tvarohová: tvaroh, žĺtko, hrozienka, cukor podla chuti (vanilkovy, škoricový...), na zaver primiesať sneh z bielka