ŠIŠKY z Nutri free per panne 270g MIX PER PANNE, 1PL psylia, 200ml mlieko, 35g maslo, 8g čertvé droždie, 1 žltko (vajce), 1ČL rum, 1PL práškový cukor, citrónová kora kysnutie: cca 30min podkysnutie: cca 15min
ŠIŠKY z Bakery mix 300g BAKERY MIX, 50g cukor, 1 vajce, 250ml vlažná voda(mlieko), 15g čerstvé droždie, 1PL rum, 2PL olej, cit.kora kysnutie: cca 30min podkysnutie: cca 15min Zdroj: https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkove-sisky
TVAROHOVÉ ŠIŠKY bez kysnutia 150 – 160g MIX B SCHAR (PER PANNE), 2PL cukor, štipka soli, 1 kypriaci prášok do pečiva, rum, 1ČL maslo, 250g tvaroh POSTUP: Najprv som zmiešala sypké suroviny, potom som pridala tvaroh, vajcia, maslo, rum (za vrchnáčik od fľašky). Cesto som vymiesila el. šľahačom do hladka. Zdalo sa mi trochu lepivé, tak som ho rovno z misky vyberala naolejovanou lyžicou. Naolejovanými rukami som formovala kolieska s priemerom asi 6cm, hrubé asi 1cm. Potom som šišky smažila v stredne rozpálenom oleji do zlatova z oboch strán. Na hotové som dala lekvár a posypala práškovým cukrom.
ŠIŠKY (buchty) z Promix Pk špeciál v rúre 500g PROMIX PK špeciál, 4dcl mlieko (voda) + 1PL psylium, 2ČL cukor (na buchty viac), 1ČL soľ, 30g Tuk, 20g čerstvé droždie alebo 1 sušené. Možme pridať rum, cit.koru, vanilku Pečieme: 15-20min pri 220°C
Pena podľa chuti napr.: vyšlahané mascarpone s trochou šlahačky mascarpone +marmelada mascarpone+nutela snehová pena: jeden bielok, 50g kr.cukor – ručne metličkou vyšlahať nad parou, možme pridať marmeladu, pár kvapiek limetkovej šťavy...
ŠIŠKY z Nutri free per panne
270g MIX PER PANNE, 1PL psylia, 200ml mlieko, 35g maslo, 8g čertvé droždie, 1 žltko (vajce), 1ČL rum, 1PL práškový cukor, citrónová kora
kysnutie: cca 30min
podkysnutie: cca 15min
ŠIŠKY z Bakery mix
300g BAKERY MIX, 50g cukor, 1 vajce, 250ml vlažná voda(mlieko), 15g čerstvé droždie, 1PL rum, 2PL olej, cit.kora
kysnutie: cca 30min
podkysnutie: cca 15min
Zdroj: https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkove-sisky
TVAROHOVÉ ŠIŠKY bez kysnutia
150 – 160g MIX B SCHAR (PER PANNE), 2PL cukor, štipka soli, 1 kypriaci prášok do pečiva, rum, 1ČL maslo, 250g tvaroh
POSTUP: Najprv som zmiešala sypké suroviny, potom som pridala tvaroh, vajcia, maslo, rum (za vrchnáčik od fľašky). Cesto som vymiesila el. šľahačom do hladka. Zdalo sa mi trochu lepivé, tak som ho rovno z misky vyberala naolejovanou lyžicou. Naolejovanými rukami som formovala kolieska s priemerom asi 6cm, hrubé asi 1cm. Potom som šišky smažila v stredne rozpálenom oleji do zlatova z oboch strán. Na hotové som dala lekvár a posypala práškovým cukrom.
ŠIŠKY (buchty) z Promix Pk špeciál v rúre
500g PROMIX PK špeciál, 4dcl mlieko (voda) + 1PL psylium, 2ČL cukor (na buchty viac), 1ČL soľ, 30g Tuk, 20g čerstvé droždie alebo 1 sušené.
Možme pridať rum, cit.koru, vanilku
Pečieme: 15-20min pri 220°C
Pena podľa chuti napr.:
vyšlahané mascarpone s trochou šlahačky
mascarpone +marmelada
mascarpone+nutela
snehová pena: jeden bielok, 50g kr.cukor – ručne metličkou vyšlahať nad parou, možme pridať marmeladu, pár kvapiek limetkovej šťavy...