14 / 259
    Šišky
    tinkaga
    autor

    ŠIŠKY z Nutri free per panne
    270g MIX PER PANNE, 1PL psylia, 200ml mlieko, 35g maslo, 8g čertvé droždie, 1 žltko (vajce), 1ČL rum, 1PL práškový cukor, citrónová kora
    kysnutie: cca 30min
    podkysnutie: cca 15min

    ŠIŠKY z Bakery mix
    300g BAKERY MIX, 50g cukor, 1 vajce, 250ml vlažná voda(mlieko), 15g čerstvé droždie, 1PL rum, 2PL olej, cit.kora
    kysnutie: cca 30min
    podkysnutie: cca 15min
    Zdroj: https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkove-sisky

    TVAROHOVÉ ŠIŠKY bez kysnutia
    150 – 160g MIX B SCHAR (PER PANNE), 2PL cukor, štipka soli, 1 kypriaci prášok do pečiva, rum, 1ČL maslo, 250g tvaroh
    POSTUP: Najprv som zmiešala sypké suroviny, potom som pridala tvaroh, vajcia, maslo, rum (za vrchnáčik od fľašky). Cesto som vymiesila el. šľahačom do hladka. Zdalo sa mi trochu lepivé, tak som ho rovno z misky vyberala naolejovanou lyžicou. Naolejovanými rukami som formovala kolieska s priemerom asi 6cm, hrubé asi 1cm. Potom som šišky smažila v stredne rozpálenom oleji do zlatova z oboch strán. Na hotové som dala lekvár a posypala práškovým cukrom.

    ŠIŠKY (buchty) z Promix Pk špeciál v rúre
    500g PROMIX PK špeciál, 4dcl mlieko (voda) + 1PL psylium, 2ČL cukor (na buchty viac), 1ČL soľ, 30g Tuk, 20g čerstvé droždie alebo 1 sušené.
    Možme pridať rum, cit.koru, vanilku
    Pečieme: 15-20min pri 220°C

    Pena podľa chuti napr.:
    vyšlahané mascarpone s trochou šlahačky
    mascarpone +marmelada
    mascarpone+nutela
    snehová pena: jeden bielok, 50g kr.cukor – ručne metličkou vyšlahať nad parou, možme pridať marmeladu, pár kvapiek limetkovej šťavy...

    2. feb 2022