RECEPT Suroviny: 480g muka (mix Bakery mix a Universal Liana) (inak hladká muka), 190g práškový cukor, 90g maslo, 60g med, 2 vajcia, 2 žltky, 1,25g soda Krém: 8 dcl mlieko, 2ks zlatý klas, 1 žltok, 150g kr.cukor, 200g maslo izbovej teploty, 500ml smotana na šlahanie a cukor podľa chuti. Postup: Zo všetkých surovín si vymiešame cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme kolieska. Ukladáme ich na vymastený plech. Pečieme na 200 stupňoch dozlatista, asi 8- 10 min. - sledujeme. Krem: Uvaríme klasický puding, do ktorého po miernom vychladnutí zašľaháme maslo kým sa nerozpustí. Vznikne nám krém. 500ml smotany vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku. Vychladnuté kolieska plníme pudingovým krémom za pomoci cukrárskeho vrecka, po stuhnutí nanesieme šľahačku, prikryjeme druhým kolieskom, necháme odležať. Zľahka posypeme práškovým cukrom.
RECEPT
Suroviny: 480g muka (mix Bakery mix a Universal Liana) (inak hladká muka), 190g práškový cukor, 90g maslo, 60g med, 2 vajcia, 2 žltky, 1,25g soda
Krém: 8 dcl mlieko, 2ks zlatý klas, 1 žltok, 150g kr.cukor, 200g maslo izbovej teploty, 500ml smotana na šlahanie a cukor podľa chuti.
Postup: Zo všetkých surovín si vymiešame cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme kolieska. Ukladáme ich na vymastený plech. Pečieme na 200 stupňoch dozlatista, asi 8- 10 min. - sledujeme.
Krem: Uvaríme klasický puding, do ktorého po miernom vychladnutí zašľaháme maslo kým sa nerozpustí. Vznikne nám krém. 500ml smotany vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku. Vychladnuté kolieska plníme pudingovým krémom za pomoci cukrárskeho vrecka, po stuhnutí nanesieme šľahačku, prikryjeme druhým kolieskom, necháme odležať. Zľahka posypeme práškovým cukrom.