mini donutky - waflovačzdroj: https://www.zijemebezlepku.cz/recepty/bezlepkov...
pripadne iné odskúšané...z Bakery mix250ml mlieko + 20g čerstvé droždie + 1PL práš.cukor, 40g kakao, 2PL kryš.cukor, 1 vajce, 300g BAKERY MIXDo cesta možme pridať kusky čokolády
z Cake mix260g múka CAKE MIX LIANA, 130g cukor, vanilka, 150ml mieko, 3 vajcia, 3PL olej, 30g prášok do pečiva
POLEVY NA DONUTY:Nešlahať – boli by bublinky, miešať teda ručnePoleva punčová - 30dkg práškový cukor, 5dkg cera, štava z citróna, vrela voda, farbivoČokoládová -čokoláda a cera (šlahačka) alebo 50g čokoláda, 10g maslo, 10g rastlinny tuk- ceraČokoládovo kakaová – 100g čokoláda, 1PL kakao, 30g maslo, 2PL mliekoVanilková glazúra – 1 hrnček preosiateho práš. Cukru, 1-1/2 PL mlieka, vanilka, (farbivo)Mandľová glazúra - 1 hrnček preosiateho práš. Cukru, 1-1/2 PL mlieka, mandľová arómaCukrová glazura s rumom – 300g práš. Cukor, 60g maslo, 6PL rum, 4PL teplá vodaMalinová poleva – 100g mrazené maliny, 1PL cit. Štava, 180g práš. CukorOreo poleva - 200g biela čokoláda, 80ml smotana na šľahanie, 90g sušienky oreoJahodová pena - 2 bielky, 6PL kr.cukor, 50ml voda, džem jahodovýZ bielkov si ušľaháme sneh a prilejeme cukrovú niť, mixujeme a po troche pridávame džem - vznikne tuhá pena.
mini donutky - waflovač
zdroj: https://www.zijemebezlepku.cz/recepty/bezlepkov...
pripadne iné odskúšané...
z Bakery mix
250ml mlieko + 20g čerstvé droždie + 1PL práš.cukor, 40g kakao, 2PL kryš.cukor, 1 vajce, 300g BAKERY MIX
Do cesta možme pridať kusky čokolády
z Cake mix
260g múka CAKE MIX LIANA, 130g cukor, vanilka, 150ml mieko, 3 vajcia, 3PL olej, 30g prášok do pečiva
POLEVY NA DONUTY:
Nešlahať – boli by bublinky, miešať teda ručne
Poleva punčová - 30dkg práškový cukor, 5dkg cera, štava z citróna, vrela voda, farbivo
Čokoládová -čokoláda a cera (šlahačka) alebo 50g čokoláda, 10g maslo, 10g rastlinny tuk- cera
Čokoládovo kakaová – 100g čokoláda, 1PL kakao, 30g maslo, 2PL mlieko
Vanilková glazúra – 1 hrnček preosiateho práš. Cukru, 1-1/2 PL mlieka, vanilka, (farbivo)
Mandľová glazúra - 1 hrnček preosiateho práš. Cukru, 1-1/2 PL mlieka, mandľová aróma
Cukrová glazura s rumom – 300g práš. Cukor, 60g maslo, 6PL rum, 4PL teplá voda
Malinová poleva – 100g mrazené maliny, 1PL cit. Štava, 180g práš. Cukor
Oreo poleva - 200g biela čokoláda, 80ml smotana na šľahanie, 90g sušienky oreo
Jahodová pena - 2 bielky, 6PL kr.cukor, 50ml voda, džem jahodový
Z bielkov si ušľaháme sneh a prilejeme cukrovú niť, mixujeme a po troche pridávame džem - vznikne tuhá pena.