169 / 259
    Mäkké Medovníčky z múky Mix B
    tinkaga
    autor

    pečieme podľa múky akú mame po ruke 🙂

    MEDOVNÍKY z Mix B (po upečení hneď mäkké)
    600g Mix B, štipka soli, 200g práš. Cukor, 3vajcia, 150g zmaknuté maslo (palmarín, alsan..), 6PL med, 1ČL sóda, ½ ČL mletá škorica, 2PL kakao
    Najprv vymiešať maslo s cukrom, nasledne ostatné suroviny (múka zmiešaná so sódou). Nechať odstáť min. 24hodín v chladničke (aj 2-3 dni). Po upečení horúce potrieť žltkom zmiešaným s vodou.
    Pečenie: cca 6min pri 180°C

    MEDOVNÍKY z Mix B
    350g Mix B, 150g práš.cukor, 50g rozpusteneho tuku (palmarin, maslo), 2vajcia, 2PL medu, 1ČL sóda, 1/2 ČL mletá škorica, ¼ ČL mleté klinčeky
    Postup: suché suroviny preosejeme cez sito. Mierne roztopíme tuk, zmiešame s vajciami, pridáme ku suchej zmesi spolu s medom... Vymiesené cesto dáme na 24hod do chladničky.
    Pečenie: cca 6-7min pri 180°C
    Na potretie vajce s mliekom

    MEDOVNÍKY z Cake mix, Fine mix Liana (mäkké)
    200g Cake mix, 200g Fine mix, 3 vajcia, 70g makké bzl maslo (palmarín, alsan), 140g kr. cukor, 5PL med
    Nechať min. 24hodín odstáť v chladničke. Po upečení horúce potrieť žltkom zmiešaným s vodou.
    Pečenie: cca 10min pri 170°C

    MEDOVNÍKY z kukuričnej múky
    125g kukuričná múka hladká, cca 100g ryžová múka, 75g práškový cukor, 30g maslo (alsan, palmarín), 1-2 vajcia, mleté klinčeky, mletá škorica, 1/2ČL sóda, 50g med
    Nechať cez noc v chladničke
    Pečenie: cca 10min pri 180°C

    POLEVA
    Redšia na vypĺňanie – bielko a 15Og min 3x preosiatého práškového cukru. Ručne Vyšlahať.
    Hustejšia na zdobenie– bielko a 190-200g min 3x preosiatého práškového cukru. ručne Vyšlahať.

    11. dec 2021